Silikon, Hava Motoru


Erdem08Çevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2019
İl: Ankara
Mesaj: 66
Erdem08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2019 15:20
Akvaryumun malzemelerini topladım. Şimdi tankı aktif hale getirmeye geldi sıra. Bu konuda bir kaç sorum olacak. Bilgilendirirseniz sevinirim.

1. Akvaryumun içine taşlardan ve kuru ağaç dalından dekor yapmak istiyorum. Taşların kaynaması, ağaç dallarını birbirine ve dalları taşlara tutturmak için nasıl bir yöntem denemeliyim. Nalburlarda satılan solventsiz silikonu bu iş için kullanabilir miyim? Her solventsiz silikonlu akvaryum silikonumudur yoksa dikkat edilmesi gereken başka yönleride varmı?

2. Hava taşını ince PVC borudan (bayrak sapı olarak kullanılan oluklu boru) kendim yapmak istiyorum. Hava motorumum iki adet çıkışı var. Bu iki çıkışı hava taşının iki ayrı ucuna ayrı ayrı bağlamak mı, yoksa hava taşının bir ucunu kapatarak ve motordan gelen iki hava çıkışlarını birleştirerek tek bir noktadan mı hava taşına bağlamak iyi sonuç verir.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhat33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 909
ferhat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2019 23:38
Üzerinde akvaryum resmi olan sista silikon kullanın . Diğer silikon kullanacaksan 2-3 gün tuzlu suda bekletip zehrini atmasını bekleyebilirsin . Akfix marka hızlı yapıştırıcıda kullanabilirsin bir zararı yok . Hava taşı kullanmanı gerektiren nedir. Şahsen ben öyle kabarcıkların çıkmasını hiç sevmiyorum onun yerine köşe pipo filtre al arka görünmeyen kısma gizle gerekli oksijeni sağlar . İlla dediğini yapacaksanda bir tarafı silikonlayıp bir taraftan hava verebilirsin

Beğenenler: [T]217866,Erdem08[/T]
Teşekkür Edenler: [T]217866,Erdem08[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir