Rasbora Çiftleşme


otuzkiloÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 184
otuzkiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2018 13:14
Merhaba.
55lt lik bitkili tankımdaki 7 Rasbora'larda çiftleşme benzeri davranışlar görüyorum. Doğru mu değerlendirmişim diye sormak istedim. Altta videoda bir örneğini göreceğiniz şekilde yanyana titreme ve daha sonra muhtemelen erkeğin dişinin karnına vurma hadiselerini sıkça görüyorum.

Ayrıca videonun altında paylaştığım fotoğrafta görebileceğiniz üzere bugün Crypto'larımın üzerinde yapışmış yumurta benzeri beyazlıklar gördüm. Sabah sayıları daha fazlaydı ama muhtemelen birileri yedi. Kalanları fotoğrafladım. Bunlar Rasbora yumurtası olabilir mi? Zaten böyle geniş yapraklı bitkilerin yapraklarına yumurta yapıştırdıklarını bildiğim için akvaryuma Crypto eklemiştim..

[VID]https://youtu.be/6OZmO1Go2sY[/VID]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184385/061220181313511.jpg[/IMG][EDIT]otuzkilo,2018-12-26 10:38:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GamerBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Tokat
Mesaj: 230
GamerBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2018 12:05
Merhaba. Raspbora üretmek için kullanacağınız suyun yumuşak ve hafif asidik olması yeterli. Damıtılmış su şart değil. Ph'ı 6.8 olan damacan sular var. Bulabilirseniz bunları da kullanabilirsiniz.

Üreteceğiniz balıkları bol canlı yem (artemia, tubifex, beyaz kurt vs) ile besiye çekmeniz gerekiyor. Canlı yem bulamıyorsanız protein oranı yüksek yemlerle beslemelisiniz.

Yumurtlayacakları zaman, erkeklerle kur dansları yapıyorlar. Yumurtlamanın başladığını bu danslardan anlarsınız. Yanyana geçip titriyorlar, daha sonra dişi sırt üstü dönüyor ve erkek burnuyla dişinin karnına vuruyor. Yumurtlama dansları 2 gün kadar sürebiliyor.

Yumurtlamaları bittikten sonra anaçları akvaryumdan çıkarmak en doğrusu. Yoksa yumurtaları yiyebiliyorlar.

Yumurtadan çıkan yavurlar 3-5 gün içerisinde keselerini tüketip serbest yüzmeye başlıyorlar. İlk birkaç gün artemia yiyemeyecek kadar küçük oluyorlar. Eğer yapabiliyorsanız infisüar ile besleyin, kültürünü yapamıyorsanız toz yavru yemleri de olabilir, ama toz yemle yavru kaybı yaşarsınız. Bence şimdiden infisüar kültürünüzü hazırlayın. Mikro kurt da olur.

Yaklaşık 1 hafta içinde artemia yiyebilecek kadar büyüyorlar. Bundan sonrası kolay. 2 ay sonra da ufalanmış pul yemi yiyebilecek hale geliyorlar.

Umarım işinize yarar [:)]

Beğenenler: [T]204237,Sui3452[/T][T]184385,otuzkilo[/T][T]193722,serkorti[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184385,otuzkilo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otuzkiloÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 184
otuzkiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2018 13:00
Öncelikle detaylı mesajınız için çok teşekkür ederim. Video ve fotoğrafı özellikle mesaja ekledim ki aynı durumla karşılaşan arkadaşlara ufak da olsa bir kaynak oluşturdum.

Daha önceki tropheus deneyimlerinden bunların çiftleşme göstergesi olduğunu anlamıştım ama açıkçası rasboralarıçla üretim amaçlı ilgilenmiyorum. Yumurta dizme sonrası ne rasboralarım ne de tanktaki sae ve diğer canlıları çıkarma imkanım yok. İleride bitkiler büyüdükçe o karmaşada çıkıp hayatta kalan yumurta olursa ne mutlu ama o da zor gibi.

Açıkçası tankta üretmeyi en çok isteyeceğim tür Amano karidesler. Daha çok vaktim olsa cidden denemeyi de düşünüyordum ama mümkün değil. Keşke hobiciler arasında birileri ciddi olarak bu türü üretmeye çalışsa da hem ithalatı azalsa hem de bu ve bunun gibi türlere ulaşmamız daha ucuz/kolay olsa.

Beğenenler: [T]222028,akemal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir