Kurulum Öncesi Planlama


arif98Çevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2018
İl: Manisa
Mesaj: 15
arif98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2018 11:51
Merhaba forumunuza yeni katıldım.
Akvaryum kurmayı düşünüyorum.Bu aşamada tecrübesi olan kişilerden fikir ve yardımlarını rica edecektim.Sabrınız için şimdiden teşekkür ederim.Öncelikle 1 adet erkek beta, 6-8 adet neon ve 2-3 adet cüce vatozdan oluşacak bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum.
1-Bu türler birbiri ile uyumlumudur ?
2-Fazla sık dip çekimi, temizlik , su değişimi vs yapmadan ve balıkların sağlığını bozmadan kullanılabilecek büyüklükte piyasada satılan nano? hazır akvaryum? diye tabir edilen ürünleri önerirmisiniz.Önerirseniz hangi ebad ve marka önerebilirsiniz.(fiyat çok önemli olmamakla birlikte çokta abartı olmaması tercihimdir)
3-Kuracağım akvaryum en az kaç litre olmalı,hazır akvaryum önermiyorsanız filtre önerisi(marka vs),manisada oturuyorum ısı[B][/B]tıcı almalımıyım ısıtıcı marka önerisi ve kaç watlık olmalı

4-Bitki,kum önerileriniz nelerdir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquabettaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 23/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 184
aquabettaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2018 17:00
Öncelikle balıkları ve sağlığını düşündüğünüz için sizlere teşekkür ederiz. Betta balıkları "Natural around" dediğimiz doğal alanlarına baktığımızda bol bitkili yaprak kültürlü ve düşük ph değerine sahip balıklar olduklarını gözlemliyoruz. Neon ve vatozlar bu ortamlarda sağlıklı olacaklarını sanmıyorum. Su değeri olarak söyle diyelim : saf su 7.0 --- 7.1 ve üstü bazik --- 6.9 ve altı asitiktir. Bakılacak türlerin ph toleransı birbirine uyumluysa bile betta spendles'ın bir diğer adının Siyam Kavgacı Balığı olduğunu , tayland'da dövüşlerinin yapıldığını ve bu balıkların özellikle de erkekleri olmak üzere saldırgan olduklarını ve sürü balığı olmayıp bölgesel olduklarını unutmayalım. Betta beslemek istiyorsanız önerim ağızından küçük balıklar bulundurmayın ve dişi bir betta temin edin. Nano tankınız da olsa elbet haftalık olarak 100 litre altı tanklarda %20 -- 100 litre üstü tanklarda %30 su değişimi yapmanız gerekecektir. İnternetten veya petshoplardan 5-10 tl'ye dip çekim sifonu veya dip pompası diye geçen malzemeden alabilirsiniz. Nano tankları önerebilirim fakat litre olarak uygun hacmi bulun. 5cm ve altı balıklar için her 1cm'e 1litre --- 5 santim üstü için her 1cm'e 1,5 litre düşecek şekilde olmalı vatoz işe 2 litre olması daha iyi olacaktır. Isıtıcınızın termostatlı ve yedek camlı olmasına dikkat edin' Yedek cam herhangi bir aksaklık sonucu kırılan cam yerine kullanılır , termostat ise örneğin 24 dereceye sıcaklık geldiğinde ısı vermeyi durdurur ve 23'e düştüğünde tekrar başlar. Petshoplar yerine internetten temin edin marka önerisi smart model önerisi gri serisi. Not olarak tekrar ekliyim internetteki çoğu ısıtıı 100w gücündedir fakat bu güç suyu fazla ısıtmaz sadece 24w 15 işe bu 5 dakkaya ısıtır (zararı yoktur.). Bitki önerim : Cabomba , anubias (bu bitki toprağa ekilmez almadan önce hemen bakımı hakkında araştırma yap) , java moss (yukarı büyüyen) , taiwan moss (yanlara büyüyen) , driftwood ağaç figürü (moss sarılı) , Moss ball (en azından 3-4 tane alın tanesi 5 tl) , parvula , montecarlo , micra bu kadar yeterlidir fakat örneğim burada 3 moss ve 2 ön plan bitkisi önerdim bunlardan 1 veya 2 sini de kullanabilirsiniz. Ekstradan belirteyim bu bitki ve canlıları almadan önce araştırma yapın. Kum 2 cm lav kırığı + sineklik (KESİNLİKLE KOY BUNU PİŞMAN OLURSUN!) + 4 cm Siyah hagen (Lav kırığı yerine zengin besin değerine sahip bir torf kullanılabilir fakat en iyisi 1cm lav kırığı + 1cm torfu karıştırmak olur ekstradan aralara misket gübre veya toz gübre de serpilebilir.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir