Karides Bakmak


BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2018 19:08
Öncelikle önerileriniz için teşekkürler. [:)]Ben beta bakıyorum. Ona ilk başta küçük bir akvaryum almıştım. Şimdi daha büyük bir akvaryum alıcam. Diğer küçük akvaryumu sadece göz zevkime göre su içinde bitkiler yetiştirmeyi düşünmüştüm. Ama akvaryumun boş durması yerini içine karides veya salyangoz bakmayı düşündüm. Tek bakılan genellikle karides olduğu için karides bakmaya karar verdim.
Şimdi gelelim bitkilere. Dediğiniz Vallisneria bitkisini düşünmüştüm ama su üstü bitkisi almak istediğim için ondan vazgeçtim. Çünkü benim asıl istediğim arka plan bitkisi olarak kullanmak ve onun uzayıp suyun yüzeyinde eğilmesiydi. Su üstü bitkisi alacağıma göre onun suyun yüzeyine doğru eğilemeyeceğini düşündüğüm için vazgeçtim. Ve önerdiğiniz bir diğer bitkiyi yani marimoyu çok sevdim. [:iyi:]Büyük ihtimalle onuda bakıcam. Bide dediğiniz su üstü bitkisini almayı düşünmüştüm ama bazı fotoğraflarda bitkinin el kadar büyüdüğünü gördüm. Acaba gerçekten okadar büyür mü? [:(]
Dediğiniz kumu almayı düşünüyorum ama acaba onu ne kadar almalıyım? Bazı yerlerde görmüştüm bir hesaplaması vardı ama anlamadım. Mesela litreye ne kadar düşüyor.
Bir diğer aklıma takılan konuysa şu :
Bazı sitelerde ışık için litre başına 1 watt diyor. Bazı sitelerdeyse 0.5 watt diyor. Acaba litre başına ne kaç watt almaliyim. Ayni sorunu betam içinde yaşıyorum. [:(]0.5 watt diyen bunun betalar için 0.3 watt olmasi gerektiğini söylüyor. Diyeriyse böyle bir şey belirtmemiş. Acaba litre başına kaç watt almam lazım?
Biraz uzun oldu ama son bir sorum daha var.[:D] Benim bildiğim kadarıyla karideslerin akvaryumuna Co2 falan koyarsak budan etkilenirmiş. Acaba bu durumda koymam doğrumu olur? [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2018 19:17
[EDIT]brownorum,2020-12-23 12:25:40[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]208569,Beta_balik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FTAquascapingÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 493
FTAquascapingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2018 20:32
Suyu oturmuş ve ph açısından dengelenmiş bir akvaryumunuz varsa ve bakacagınız karides türlerinin özelliklerine göre karides alabilirsiniz tankınızda bol miktarda moss kullanın karidesler için güzel bir ortam oluşturursanız r/o cihazlarına vs. Gerek kalmaz zaten gerkesizde bence önemli olan şey sudaki değerlerin sabit olması ben şuan 4 neon tetra ile yavrulara birlikte 35-40 karides bakıyorum çoğunu elden çıkaracağım o ayrı nokta :) şuan hiç kayıp vermedim hemde sadece stringy Moss var 2 - 3 cup civarı mutlu mesut yaşıyorlar dediğim gibi önemli olan doğru değerleri yakalamak eğer güzel değerleriniz olursa blue Bolt karideslerden tutunda her ture bakabilirsiniz.

Teşekkür Edenler: [T]208569,Beta_balik[/T]
+1: [T]153685,Legendry[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekmbrÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 55
ekmbrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2018 00:16
Merhaba,
Konu baya uzamış ama faydalı güzel bilgiler var teşekkürler. Yapılan bilgiler doğrultusunda bugün akvaryumu bitkilendirdim. Daha önce taş dünyasından gnays kayaları almıştım. Ek olarak 4 adet olan neon sayısını 9 çıkardım ve 3 adet adını eve gelince öğrendiğim mücevher Tetra aldım. Akvaryumda göze çarpan birşeyler olsun diye. Moss da almayı düşündüm ama çok yüksek fiyat verdiler. Son halini linkte paylaşıyorum. Mücevher Tetralara pek ısınamadım belki zamanla alışırım :) Son hali karides için uygunmudur.


[VID]https://youtu.be/2XeCQ3unipk[/VID]



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir