Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2018 14:33
Baktofish ilacıda suyu sarıya boyuyor bildiğim kadar oda olur. Ispanak yiyorsa sadece ıspanağı abartmadan verin az verin günde bir kabızsa boşatttıkça bağırsaklarını rahatlar. Haşlanmış ıspanağı günde birkez verin az verin, bağırsaklar dinlensin. Bekleyin bakalım inşaallah iyiye gider istahı yerindeyse biraz kabız olabilir. Hava kesesi problemleri genelde balık ilk doğduğundan sonra 2 haftada risklidir, sonrasında kolay kolay hava kesesi zarar görmez, kabızlıktan hava kesesine giden gaz damarlarında baskıdan dolayı, hava kesesindeki havayı boşaltma doldurma, sorunu yaşayabilir ozaman böyle ters dönebilir, aşırı yağlanmış balıklar birde kabız olunca yine böyle yan yatma olayları yaşanabilir obez balıklarda, bu dönemde kuru yemleri fazla vermeyin, iyileşince kuru yem verecekseniz, bir yemek kaşığı içme suyunun içine atın kuru yemleri 10 dakkika suyu emip şişsin onu atın yesinler böylece yem balığın içinde şişmemiş olur sindirimi kolay olur, balık kabız olmaz. Balıkların doğasında kuru birşey yemek aslında yok, ama biz kuru yem veriyoruz bir şekilde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MüptelaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1838
MüptelaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2018 19:22
Bariz hava kesesi problemi sayet hava kesesi patlamissa yapilacak hicbirsey yok rahatca ayri bir kapta ölmesini beklemekten baska care yok eger hava kesesi problemi ise çözüm şu baliginiza yalnizca haslanmis ispanak verin ve ac birakin kesinlikle baska herhangi bir kuru yem vermeyin hava kesesi patlamamissa bu sekilde tedavi edebilirsiniz fakat balik iyilesse bile kuru yem bu baliga iyi gelmiyecektir ve kuru yemi her fazla yediginde bu problem ortaya cikacaktir.Kisacasi ya ayri bir bakim yapacaksiniz yada tedaviden sonra kuruyem yemesiyle bu durum bu balik icin tekrarlanacak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PETDÜNYAMÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2018
İl: Ankara
Mesaj: 365
PETDÜNYAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2018 19:57
[VID]https://youtu.be/7xgUk7qeLAQ[/VID][QUOTE=Laimurat]Video: [VID]https://www.youtube.com/watch?v=R6dYL2rFNYE[/VID]
Hastalık Belirtileri: Halsizlik ve suyun üzeride yan dönme, yalpalama ve denge kuramama.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 LT
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Adet Japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 22-24 Derece
Filitrasyon: 1 Adet şelale + 1 Adet İç Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): En erken 1 hafta, en geç 2 haftada bir %30 su değişimi.

Merhaba,

Videodan da görebileceğiniz gibi balık kesinlikle dibe dalamıyor ve çok halsiz. Dün sabah durumunu ona yem verdiğimde farkettim. Dibe giden yemlere ulaşmaya çalışırken dibe dalamadığını gördüm. Dalmaya çalışıyordu fakat sanırım yorulup balon gibi suyun yüzeyine çıkıyordu. Dün sabahtan beri bu şekilde ve sürekli yan yatıp toparlanmaya çalışıyor. 3-5 saat önce de artık ölecek kadar sabit duruyor ve hareket etmiyordu. 2 japon var ve onları 2 yıldır besliyorum. Kabızlıkla ilgili bir şey olabileceğini düşündüğüm ve artık ölmek üzere olduğunu gördüğümde 15-20 dakika boyunca karnına iki parmağımla masaj yaptım. Çok az bir şekilde de bastırdım. Biraz kendine geldi gibi oldu ama tekrar hareketsiz bir hale geçti. 2 hafta önce iç filtrenin arkasına sıkışmıştı ve bu nedenle kuyrukta yırtılmalar olmuştu. Bactofish Deri Losyonu isimli bir ilaçla 5 gün ayrı bir tankta tedavi ettim. Kuyruk bölümünde kanlanmalar vardı onlar geçti. Enerjisi ve keyfi yerindeydi. Akvaryuma koyduğumda da iyiydi.

Fazla uzatmayayım. Şuanda sanırım bu balığı kurtarma şansım yokmuş gibi gözüküyor. Eğer bir tavsiyeniz varsa denemek istiyorum. Ayrıca neden bu duruma gelmiş olabilir bunu öğrenmek istiyorum.

Değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsınız çok mutlu olurum.

İyi günler.[/QUOTE]

Belki yararı dokunabilir...

[VID]https://youtu.be/7xgUk7qeLAQ[/VID]


Teşekkür Edenler: [T]209449,Laimurat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaimuratÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2018
İl: Eskisehir
Mesaj: 13
LaimuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2018 14:07
[VID]https://youtu.be/V0fKdWBI9dI[/VID]
Yardımlarınız için gerçekten minnetarım. Balığım şuan yaşıyor ve enerjisi ve gücü yerinde. Sera baktobur ilaçla 1 hafta tedavi altında tuttum. Diğer akvaryumumun suyunu haftada 2 defa %40 a yakın değişim sağladım. Şuanda kuyrukta siyahlık yada kan rengi herhangi bir leke kalmadı. Ama üst yüzgeç ve kuyrukta yırtıklıklar hala duruyor. Bugün balığı akvaryuma koydum fakat şuanda da şöyle bir problemimiz var. Küçük japon hasta olan japonun kuyruğunu sürekli kovalıyor. Bazen iç içe yüzüyorlar yan yana duruyorlar herhangi bir saldırıda bulunmuyor ama videodan da görebileceğiniz gibi bazen bu şekilde kuyruğa doğru kovalamalar oluyor. Bu konuda ne yapmalıyım bilmiyorum. Bir yerde okumuştum diğer balık ölü yada çürümüş kuyruk bölgelerini koparmak ve balığı bu sıkıntıdan kurtarmak için bu şekilde davranıyormuş. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Dostane bir kovalamaca diyorlar. 1 haftadır ayrı olduğu için olduğunu yazanlar da oldu. Siz değerli üstadlarımız ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ayrıca ne önerirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheHobiÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1378
TheHobiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2018 14:46
[QUOTE=Laimurat][VID]https://youtu.be/V0fKdWBI9dI[/VID]
Yardımlarınız için gerçekten minnetarım. Balığım şuan yaşıyor ve enerjisi ve gücü yerinde. Sera baktobur ilaçla 1 hafta tedavi altında tuttum. Diğer akvaryumumun suyunu haftada 2 defa %40 a yakın değişim sağladım. Şuanda kuyrukta siyahlık yada kan rengi herhangi bir leke kalmadı. Ama üst yüzgeç ve kuyrukta yırtıklıklar hala duruyor. Bugün balığı akvaryuma koydum fakat şuanda da şöyle bir problemimiz var. Küçük japon hasta olan japonun kuyruğunu sürekli kovalıyor. Bazen iç içe yüzüyorlar yan yana duruyorlar herhangi bir saldırıda bulunmuyor ama videodan da görebileceğiniz gibi bazen bu şekilde kuyruğa doğru kovalamalar oluyor. Bu konuda ne yapmalıyım bilmiyorum. Bir yerde okumuştum diğer balık ölü yada çürümüş kuyruk bölgelerini koparmak ve balığı bu sıkıntıdan kurtarmak için bu şekilde davranıyormuş. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Dostane bir kovalamaca diyorlar. 1 haftadır ayrı olduğu için olduğunu yazanlar da oldu. Siz değerli üstadlarımız ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ayrıca ne önerirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE]
filtrenin hava akımı cok gelıyor bıraz kısıın

Teşekkür Edenler: [T]209449,Laimurat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaimuratÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2018
İl: Eskisehir
Mesaj: 13
LaimuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2018 20:40
Akım ayarlaması malesef yok ama hava borusunu sıkıştırarak azaltabildim. Bu kovalama olayı sanırım kuyruktaki yırtıklarla ilgili. Kuyruğunda yırtık olan balığı ayrı bir yere alıp kuyruğu düzelene kadar tutmalı mıyım ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir