İlacı nasıl kullanmalıyım


ozgur_22Çevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Konya
Mesaj: 346
ozgur_22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 22:03
Arkadaşlar Japon balıklarımın 1-2 sinde kuyruk erimesi başlangıcı var hafif kuyrukları yıpranmış köşelerinde beyazlıklar var ayrıca damarımsı gibi kırmızı oluşumlar var kuyruklarında..Bugün deep acrifix çözelti adlı bir mantar ilacı aldım..mikofish yada sera baktobur bulamadığım için mecburen bu ilacı almak zorunda kaldım.. sorum şu; bu ilacı nasıl uygulamalıyım içinde 20 litre için 1ml olarak 3 gün kullanın diyor. 3 gün kullanmaktaki kastı nedir acaba? hergün ilaç kullanmak mı yoksa sadece 1 kere kullanıp filtrelemeden 3 gün beklemekmidir? Bu arada akvaryumumda anubiaslarım var sizce çok zarar görürmü anubiaslar? 

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhat33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 909
ferhat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2014 13:31
Şimdi şöyle anlatabilirim size öncelikle karantina tankı oluşturup için bir pipo fitre takıp tanka ana tanktan su takviyesi ile hasta olan balıkları bu akvaryuma alıp ısıtıcı ile ısıyı 30 derece yapıp ilacı günde bir defa döküp ertesi gün aynı saatte dip çekimi yapıp yine ilaç ve kaya tuzu kullanıp hastalığın ilerlemesini ve tamamen yok olmasını engellemek için bunu 3 gün boyunca aynı yöntem ile yapmalısınız. kaya tuzunu her 15 lt bir çaya kaşığı denk gelecek şekilde ayarlarsınız kaya tuzu da iyi gelecektir su değişimi yaparken suyunuzu en az bir gün ağzı açık şekilde dinlendirip için bir çay kaşığı kaya tuzu atıp  bu dinlendirdiğiniz suyu ketil ile ısıtıp kovada ılıklaştırıp akvaryumun ısısı ile aynı seviye getirirsen balıkta beyaz benek ve başka defarmasyonlar oluşmaz.

ve hastalığın 3. gününde balıkları ana tankınıza adapte edip güzelce de bir dip çekimi yapıp  kaya tuzu eklersen iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir