Farklı Türlerin Beslenmesi


MallacaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2019
İl: Bursa
Mesaj: 158
MallacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2019 10:48
Değerli arkadaşlar, yeni kurduğum akvaryumum da 1 adet erkek Betta, Neon tetra, Galaksi tetra, Amber tetra ve sawbwa beslemeyi düşünüyorum. (bloody mary de ekleyeceğim. Tank bitkili olacak. Amacım üretim değil bu nedenle karides türü ile en iyi anlaşan tetralarla birlikte bakacağım)

İçinden çıkamadığım soru şu; 3 farklı tür olacak ve hepsininde yemlenmesi farklı. Forumdan okuduğuma göre Neon tetralar orta suda besleniyor, hemen batmayan yem gerekiyor. Betta ise genelde canlı ile besleniyor. Artemia, kurutulmuş kan kurdu, su piresi, JBL Betta Grana vs. Karidesler ise bitkisel.

Şimdi bu farklı türlere ait yemleri aynı anda mı atacağım? Birinin yemini diğeri de yiyecektir. BU durumda ne yapıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan_ali05Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 2147
hasan_ali05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2019 14:29
Akvaryum bitkili olacağı için karideslerin beslenmesini çok sorun etmeyin dekorun üzerinden ,bitkilerin üzerinden ,yere düşen yemlerden kendi karınlarını doyurur onlar.Diğer yandan tetralar orta kısımlarda yüzsede yem neredeyse oraya hücum edeceklerdir yani yaprak yem bile kullanabilirsiniz.Bence en büyük derdiniz betanın yem yiyebilmesi olsun :) ki oda pek problem olmaz elinizi biraz akvaryumun üzerinde bekletin beta olay yerine geldiği zaman yemleme yaparsınız sorun olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir