Erkek A.kakadu Yumurtaları Ağzına Alıp Tükürüyor


DroidÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2021
Mesaj: 2
DroidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2021 20:14
Herkese merhaba öncelikle,

Akvaryumda apisto kakadu çiftim var. Dişi yumurtaları dizeli 3-4 gün oldu sanırım ve yumurtalar şuan titriyor fakat erkek apisto hindistan cevizinin içerisine girip yumurtaları ağzına aldıktan sonra hepsini tükürüyor. Dişi de tek tek toplayıp geri yerine bırakıyor. Daha önce de böyle olmuştu bu dişinin 2.kez yumurta dizişi. İşin ilginci yumurtalar titreyene kadar yuvaya çok ilgisi olmayan erkek titreme zamanı böyle bir hareket sergiliyor. Öncekinde dişi en son yumurtaların yerini değiştirmişti ben de bir yere kadar takip edebildim sonra kaybolmuştu yumurtalar muhtemelen diğer balıklar yedi. Erkek de dişi de aç değil bu arada yeni yemleme yapsam da erkek aynı davranış şeklini gösteriyor.

1) Erkeği geçici olarak ayırabileceğim ufak bir fanusum var, 10lt bidonu kesip alternatif yer de üretebilirim ama strese girmesinden çekiniyorum.
2) Aynı şekilde dişi ve yumurtaları havayla temas etmeden yer değiştirebilirim ama o da riskli.
3) Akvaryumda 8 neon tetra 4 de cory var ayrıca. Yumurtaların tabanda müdahaleye açık durmasına karşı çöpçüleri mi çıkarsam geçici olarak tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhn35Çevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2019
İl: Izmir
Mesaj: 39
rhn35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2021 22:06
Merhaba,
Öncelikle erkek kakaduyu belirttiğiniz şartlara ayırmayın(fanus ve bidon) akvaryum boyutlarınızı bilmemekle birlikte ayırmak istiyorsanız en büyük boy tül ve pleksi yavruluk deneyebilirsiniz. Ancak yine de erkek üzerinde stres oluşturacaktır; zorunlu kalmadıkça önermem.
Yavrular için en büyük sorun coryler ve neonlar. Coryler yumurta larva aşamasında ve serbest yüzüşe geçen yavruların ağırlıklı olarak akvaryum tabanında bulundukları ilk bir iki günde sorun oluşturur.
Tam bir predatör olan neonlar ise çoğu yavruya yaşama şansı vermeyecektir malesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir