Döngüsü Oturmuş Tanka Bitki Eklenmesi


demirelleventÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2021
İl: Ankara
Mesaj: 45
demirelleventÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2021 20:51
Yaklaşık 2,5 yıldır iki farklı bitkili h-tech tankım var. (70lt, 100lt) Bir tankımdaki bitkinin yerini değiştirip, söktüğüm yere yeni bitki eklemek istiyorum. Daha önce hiç denemedim. Söküm sırasında topraktan salınım olur da su değerlerini bozar mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Zeminde aktif toprak var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametyildizÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 345
sametyildizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2021 21:45
[QUOTE=demirellevent]Yaklaşık 2,5 yıldır iki farklı bitkili h-tech tankım var. (70lt, 100lt) Bir tankımdaki bitkinin yerini değiştirip, söktüğüm yere yeni bitki eklemek istiyorum. Daha önce hiç denemedim. Söküm sırasında topraktan salınım olur da su değerlerini bozar mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Zeminde aktif toprak var[/QUOTE]

Okuduğum kadarıyla büyük ölçekli peyzaj değişiklikleri 3-6 ayda bir yapılması öneriliyor. Kök sökülmesi durumunda tabandaki zararlı atık ve bakterilerin atılması için %60-70 su değişimi yapılıyormuş. En azından low-tech tanklar için okuduğum yazıda bu öneriliyor. h-tech içinde benzerdir diye düşünüyorum belli bir kalınlıktaki tabanın altı daha hareketsiz atıkların birikmesi için uygun bir ortam. Ama benim ki sadece yorum tecrübeleri üyelerimiz yazacaktır.

Bahsi geçen yazı : [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/dusuk_donanimli_low-tech_bitkili_akvaryum_nasil_k346845.asp[/URL]
Konu ile ilgili bahsettiğim alıntı
[QUOTE=emreutku]Büyük ölçekte yaptığınız peyzaj değişiklikleri, bitkileri kökünden oynatmanız veya çıkarmanızı takiben (Köklerin tabandan sökülmesi sırasında suya salınan zehirli artıkları ve amonyak’ ı uzaklaştırmak için) %60-70 su değişiklikleri yapmalısınız. Ayrıca DD tanklardaki büyük peyzaj tadilatları 3-6 ay’dan daha sık yapılmamalıdır.[/QUOTE]

Teşekkür Edenler: [T]230632,demirellevent[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir