Discus Dik Yüzüyor


SideroÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2019
İl: Ordu
Mesaj: 4
SideroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2019 19:31
Selamlar. Discus balığımda renkte solma var. Ağzı su yüzeyine bakacak şekilde sallanarak yüzüyor ve hızlı soluyor.

Sorunun nedeni ve çözüm önerisi hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212125/220220191931041.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2019 13:17
Balığınız, su yüzeyinden hızlı soluma yapıyorsa, sudaki amonyum, nitrit, nitrat gibi metabolizma atıklarının konsantrasyonlarının artmış olduğu düşünülebilir. Su değişim sıklığını arttırmanızı öneririm.
Balığınız, oldukça zayıf. New Life Spectrum Discus Formula, Hikari Discus Biogold, JBL Discus Grana gibi kaliteli discus yemleri ile beslemenizi öneririm.
Balığınızın karnındaki çöküntü, sindirim sistemi enfeksiyonu da olabilir. Yukarıda belirttiğim kaliteli discus yemleri ile beslendiği halde, balığınızın karnındaki çöküntü geçmiyorsa, New Life Spectrum Hex Shield ya da Sera Baktotabs yemlerinden biri ile kullanım klavuzunda belirtildiği şekilde beslenmesini öneririm.
Balık yem yemiyorsa, ayrı bir akvaryuma alınır ve hava taşı ile bol hava verilerek 50L su için bir tablet Flagyl ve bir tablet Cipro katılır. Sıcaklık 32°C de sabitlenir. Günde %50 su değişimi yapılarak aynı ilaçlardan yarımşar tablet katılır. Bu döngü, balık yem yiyene kadar devam ettirilir.
Arama motoruna "iç parazit" yazarak konuları incelemenizi öneririm.
Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SideroÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2019
İl: Ordu
Mesaj: 4
SideroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2019 13:40
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Balığın derisinde beyaz yaralar oluşmaya başladı. Mantardan şüpheleniyorum. Metilen mavisi kullanmaya başladım. Üç gündür her gün, 1/3 su değişimi yapıyor, metilen mavisi ekliyorum.

Yem olarak Ahm Bits Discus Granulat kullanıyorum. Aralarda sarımsaklı yem ve pul yem. Tavsiye ettiğiniz yemleri temin edip kullanmaya başlayacam.

Balık sürekli dipte, tabana oturuyor gibi duruyor. Yeme tepki veriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir