Çöpçü Balığı Ters Dönüp Öldü


omerdonmezÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 119
omerdonmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2019 13:14
Merhaba arkadaslar,

Çöpçü balığım bir anda ters dönüp düştü ve öldü. Akvaryumum bitkili oturmus bir akvaryum. ramireziler melekler ve sajicalar var. Sorunsuz bir akvaryum diyebilirim. Bugun ilk defa ıspanak verdim. Yaptığım tek değişiklik bu. Yaklaşık yarım saat sonra çöpçü balıklarımdan bir tanesi ters düşüp öldü. Ispanaktan kaynaklanmış olabilir mi? Ya da neden olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.[EDIT]omerdonmez,2019-02-24 13:15:17[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Resul-1908Çevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 390
Resul-1908Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2019 02:57
1. Corydoras türlerinin hepsi solungaçları dışında hava da soluyarak oksijen ihtiyaçlarını karşılarlar. Suyun ne kadar oksljence zengin olmasının hiçbir önemi yok. Zamanlarının çoğunu tabanda geçirmeleri tabandaki çok sayıdaki microorganizmaların oksijeni hızlı tüketmelerinden kaynaklı olarak corydoraslar hava soluma ihtiyacı duyarlar. Bu gayet normal bir durumdur.

2. Su değerleri çok önemlidir. Başta bu balıklar doğada asidik suları severler. Genelde doğada 6ph ve altı değerlerde yaşarlar. Evlerimizde şebeke suları ise 7ph ve üzeri olduğundan bu balıkların hem mukozasını hem de solungaç sistemini olumsuz etkiler. Ölümler bundan sebep olabilir. Bu nedenle akvaryum ph'ını düşürmek için başta catappa yaprağı olmak üzere bazı yaprak türleriyle suyu tanence zengin hale getirmekte ve ph'ı 7'nin altına indirmekte fayda var. Meşe yaprağı yati kökü veya mangrov kökleri de suyun ph'ını düşürmenize yardımcı olacaktır. O da olmazsa piyasada ph düşürücü ürünler bulmanız da mümkün.

3. Corydoras türleri tuz sevmezler. Tuz onların hem solungaçlarını hem de sindirim sistemlerini aşırı yorar. Bazı canlı doğuran türleri özellikle de lepistesler haflf tuzlu suyu severler diye akvaryumlara tuz eklenir bu da corydorasları kötü etkileyebilir. Tuzdan kaçının.

4. Bakır ve diğer ağır metaller de Corydorasların sevmediği ve kendilerini zayıflatan diğer sebeplerdendir. Bitkili tanklarda gübre olarak kullanılan ürünlerin çoğunda bakır çinko magnezyum gibi elementler yer alır bu da corydorasları tehdit eder. Kesinlikle kaçınılmalı.

5. Beslenme; corydoraslar doyma hissi olan balıklardır. Aşırı yemezler fakat gece gündüz beslenmek isterler. Günün hemen hemen her anı tabanda yiyecek birşeyler ararlarken görürsünüz. Açlığa çok gelemezler. Gün içinde en az 2 en fazla 2 saatte 1 beslenmeleri onlar için en uygun besleme biçimidir. Öğünlerinde canlı yemlers de yer verilmesinde fayda var. Canlı tubifex vermekten çekinebilirsiniz belki o yüzden markaların kurutulmuş ürünlerini kullanabilirsiniz. Su piresini sevdfek yerler fakat tuzlu suda üretilen artemia gibi canlı yemler yukarıdaki maddelerdd sıraladığım gibi balığın tuz da yemsine sebebiyet verecektir. Eğer evde kendiniz artemia çıkartıyorsanız iyice tuzdan arındırarak balıklara vermenizi öneririm.


Corydoraslar hastalıklarını fiziksel olarak pek belli etmezler o yüzden yukarıda sıraladığım maddelere dikkat edecek olursanız balıklarınız sağlıklı bir şekilde yaşayacaklardır.
Bu balıklara çöpçü denmesini ben kabullenemiyorum. Bu balıklar dışkı veya başka pislikleri yemezler sadece tabana düşmüş veya atılmış yemleri yerler. Bazen çok açlar ise yüzeyden de yem yediklerini gözlemleyebilirsiniz.
Seyretmesi çok zevkli şapşal görünümlü balıklardır.

Mümkünse kendi diğal habitatlarında bulunan diğer balık türleriyle beslenmelerini öneririm. Tetra türleri ve vatoslar, melek veya discuslarla güney amerikan cichlidleri ile sorunsuz yaşarlar. Onlara uygun ortamı sağlarsanız seyretmeye doyamazsınız.

Alıntıdır umarım yardımcı olur.

Beğenenler: [T]204975,Muhammed Hasan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerdonmezÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 119
omerdonmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2019 00:18
:) Eyvallah saolasin Resul hocam. Ama dediklerinin neredeyse hepsini yapiyorum. Zaten ramirezi, melek gibi dusuk ph seven baliklarla beraber yasiyorlar. Canli yemlerle besliyorum. Bir anda enteresan bir sekilde öldü.[EDIT]omerdonmez,2019-02-26 00:18:33[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Resul-1908Çevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 390
Resul-1908Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2019 01:13
[QUOTE=omerdonmez]:) Eyvallah saolasin Resul hocam. Ama dediklerinin neredeyse hepsini yapiyorum. Zaten ramirezi, melek gibi dusuk ph seven baliklarla beraber yasiyorlar. Canli yemlerle besliyorum. Bir anda enteresan bir sekilde öldü.[/QUOTE]

Zaten çöpçü ölümlerine kimse sebep bulamıyor çok değişik bir balık türü. :) balığın bıyıklarında kopma felan oluyormuş ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir