Beta Ekosistemi İçin Kafam Karışık


StepBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2019
İl: Aydin
Mesaj: 40
StepBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 02:14
Herkese merhabalar,iyi forumlar iyi hobiler diliyorum.Tam teşekküllü bir acemiyim.Hayalimdeki hobi alanını kısaca özetleyeyim öncelikle,sonra da yapmak istediklerimi belirteceğim.Her türlü yoruma ve öneriye açığım,sonuçta şartlara göre imkansızı istiyor olabilirim.Şu an için elimde hiçbir malzeme yok ancak kasım indirimleri ile birlikte aşağıda yer alan tüm gereçleri tamamen sağlamış olacağım.(Ama bitkili akvaryum istediğimden biyolojik organizmaların oturması için önden tankı,bitkileri ve kumu alabilirim şu sıralar) buradan gelen yorumlara bağlı.

Tank :50x20x30 (Genişlik x Derinlik x Yükseklik) Yani 30 Litre

Minik Dostumuz: Betta (Ama tam bir ekosistem sağlamak istiyorum yanına eklemek istediğim dostlar da var aşağıda belirteceğim)

Işıklandırma :Mandallı mini masa lambası kullanacağım (8w tasarruflu led ampul ile)

Zemin: Siyah Kuvars Kum (Hagen)

Pipo filtre (ikili L boy) ve Resun Air-1000 hava motoru (daha makul fiyatlı belki daha sessiz bir motor varsa rahatlıkla önerebilirsiniz, üniversite öğrencisiyim,beş bile lira az değil şu devirde [:((] )

Evet şimdi sıra geldi bunlardan neler beklediğime...Ben pipo filtreyi daha çok berraklık için istiyorum.Oksijenlenme,görsel şölen,azot döngüsü için ÖNCELİĞİM uzun ömürlü ve minimum bilgi/uğraş gerektiren;CO2 takviyesi veya suyun pH dengesini veya berraklığını bozmayacak taban bitkisi (zemini tamamen kaplayacak) istiyorum.İlk yapacağım iş tankı bitkilendirmek olacak(tabii istediğim özellikte bir bitki varsa yeryüzünde).Bunun için piyasada çok çeşitli tohumlar mevcut ancak 2 aydan daha uzun süre yaşayabilen pek olmuyor onlarda sanırsam.Benim istediğim minimum uğraş.Bu yüzden bitki konusu TAMAMEN askıda.Kafam karmakarışık ve bu durum bilgisizliğimden kaynaklanıyor.

Betta balığına ek olarak MUHAKKAK alg ve yosun yiyici bir dostumuz daha olsun istiyorum bu tankta.Amacım gerçek bir ekosistem sağlamak ve suyun berraklığını maksimuma çıkarmak (elbette ki su değişimlerini ve bakımları ihmal etmeyerek)Bu konuda Kırmızı Kiraz Karides olsun çok istiyorum ancak betalar agresif canlılar ve etçiller.Yavrulara ve yetişkinlere rahat vermeyeceğini düşünsem de olumlu dönüş olan birçok yazı da okudum.Orta boyutlarda Elma Salyangozu da tercih edebilirim ancak suyu kirlettikleri ve koktukları belirtiliyor,bu yüzden hiç sıcak bakamadım belki de yanılıyorumdur; diğer sıcak baktığım tür de Cüce Vatoz. Anlayacağınız betta garanti ancak alg ve yosun yiyici olarak hangi dostumuz daha sağlıklı bir karar olur bilmiyorum.Bir karides popülasyonum olsun,betam sorun çıkarmasın çok isterim.Bitki düzenini buna göre kurabilirseniz çok sevinirim.(carpet ya da halı demek daha doğru olur,çimlenme görüntüsü seviyorum tabanda) Zemin bitkisi dışında uzayan (saz,Su Mercimeği veya Anubias gibi) bitki sevmiyorum.Belirtmek isterim.Elodea belki.

Evet sanırım sonuna geldik.Bana bu konuda öneri ya da değişiklik desteği sunacak olanları bekliyorum.Unutmayın ki henüz kurulu hiçbir şey yok,her şey değişime açık.Hep birlikte bana sıralamalı,basamaklı bir rota çizelim istiyorum.Böyle bir hobiyle uğraşıp stres atmaya çok ihtiyacım var.Kıymetli yorumlarınıza göre şimdiden yolumu yönümü belirleyeyim istedim.Herkese şimdiden teşekkürler :)[EDIT]StepBetta,2019-10-20 03:06:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RaspberryChocoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 215
RaspberryChocoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 02:49
30 litrede bu istedikleriniz malesef imkansız ve hagen konusunu biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim oldukça sıkıntılı bir kum.

Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

StepBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2019
İl: Aydin
Mesaj: 40
StepBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 03:08
[QUOTE=RaspberryChoco]30 litrede bu istedikleriniz malesef imkansız ve hagen konusunu biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim oldukça sıkıntılı bir kum.[/QUOTE]

Peki siz ne önerirsiniz hocam?Tek eksiğim hacimse 50L ye kadar çıkabilirim.Ötesi için hem maddi durumunu kaldıramam hem sorumluluğunu.Zemin bitkileri için de nerede okuduysam Hagen önerilerine rastladım.Bahsettiğim ve kurmayı amaçladığım ekosistemin gereksinimleri nedir sizce?[EDIT]StepBetta,2019-10-20 03:10:50[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizAslanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2015
İl: Nevsehir
Mesaj: 309
DenizAslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 05:53
Öncelikle aramıza hoş geldin, ustalar kadar olmasa da yıllardır bitkili akvaryumlarla ilgileniyorum ve şansına şu anda iki tane bitkili betta tankı kuruyorum.

İsteklerine gelecek olursak biraz çelişki var çünkü Betta balıkları doğal yaşamında bol bitkili çok durgun sularda yaşarlar, suları genelde kahverengidir. Mesela pirinç tarlalarında yaşarlar.

Haftada 1 betta akvaryumuna kurutulmuş badem yaprağı atmak çok iyidir mesela ama suyun rengini kahverengine çevirir. Berraklıktan ziyade doğallığa bak tabi berrak olsun dersen o da olur pipo filtreye gerek yok çünkü betta durgun suyu sever ki hava motoru, pipo filtre suyu çok hareketlendirir. Şu an yaptığım 2 akvaryumun birinde sadece şelale filtre diğerinde filtre bile kullanmayacağım, balığım oksijensiz kalır diye düşünme çünkü bettalar akvaryum yüzeyinden hava alabilirler, akciğer sistemine benzeyen bir sistemleri vardır ve bu tarz balıklara da labirentliler denir. Yani 100 tlye alacağın bir şelale filtre gayette işini görür, içine biyolojik filtre, lav taşı koyarsanda gayet güzel filtreleme ve bir süre sonra berrak bir suya kavuşursun.

Taban bitkisi konusunda monte carlo güzeldir, tohum hiç denemedim ama deneyip iyi sonuç alan kimseyi de duymadım ama aldım ben de tohum bakalım bir deneyeceğim.
Ben 2 akvaryumuma da bu bitkileri koyacağım;
Su üstü;
1- Ceratopteris Cornuta
2- Lemna Minor
Moss;
1- Limnobium Laevigatum
Gövdeli ve diğerleri;
1- Anubias Barteri Nana Petite
2- Bucephalandra Pygmaea
3- Bacopa Monnieri
4- Bacopa Caroliniana
5- Camoba Caroliniana
6- Ceratophyllum Demersum
7- Hygrophila Polysperma

Bir bak hepsine beğendiklerini seç hepsi co2 olmadan iyi ışıklandırma ile rahat büyüyebilecek türler 2 3 tür kolay bitkiler ama yavaş büyürler sonra beni kandırmış deme :D

Hagen kumu asla ve asla önermiyorum, bu güne kadar uğraşdığım en büyük akvaryumum 400 litrelik bir akvaryumdu ve taban olarak en alta lav taşı üstüne aquaclay üstüne güzel görünsün diye siyah hagen kullandım 2. ayın sonlarına doğru yosunlaşmaya başladılar ve akvaryumumun su kalitesi sürekli dalgalanma halinde kaldı 6 ay boyunca ta ki bitkileri söküp hageni komple akvaryumdan çıkartıp sadece lav taşı ve aquaclay ile devam edene kadar, bitkiler coştu, balıklar coştu, su değerlerim sabitlendi, yosun sorunum bitti. Tek sebebi bu kummuş, ayrıca besleyici bir kum değil yüzeyi çok sert ve keskin bu yüzden balıklara zarar verebiliyor ki 4 tane çöpçüm ölmüştü sebebini çok sonra anladım.

Hem bakteri oluşumunda yuva olacak hem bitki köklerinin rahatlıkla tutunabileceği lav taşı kullan, üstüne de aquaclay yine bitkilere şahane bir taban malzemesi.

Karideslere gelince bettayı oldum olası severim yalnız canlı doğuran aşkım yüzünden hiç besleyemedim ama bu adam sayesinde cesaretimi topladım ve yeni akvaryum yapmaya karar verdim.

[URL]https://www.youtube.com/channel/UC3Kk8tvhHkWMMfKBb0q0X9g/videos[/URL] bir çok betta akvaryumu var adamın, karides ve salyangozlar ile birlikte besliyor bunun hiç problem olmadığını söylüyor. Yosun sorunu için karidesler birebir ben kesinlikle karides ve betta bakacağım yeni akvaryumlarda.

Toparlayacak olursak;
Hava motoru ve pipo filtreyi boşver gitsin çünkü betta akvaryumu ile uzaktan yakından alakası yok bunların yerine şelale filtre hatta filtre koyma bile istersen
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=QDG6uEbcE8Y[/URL] bu videoda adam co2'siz, filtresiz, gübresiz betta akvaryumunu gösteriyor ve ortalama 1 yıldır bakıyor bu akvaryuma çilek bile yetiştirdi akvaryumda adam :D

Bol bitki şart sadece taban bitkisi olmaz Betta saklanmak ister bitkileri sever olmazsa strese girer bir gün bir bakarsın halsizleşir ve hastalanır.

Hagenin allah belasını versin.

Isıtıcıyı kesinlikle kaliteli bir marka al yoksa bir gün bir bakarsın balığın haşlanmış ya da elektrik çarpıp ölmüş, tetranın 50watt ısıtıcısı gayet yeterli olur. sakın gidip abuk sabuk bir marka ısıtıcı alma pet shoplardan falan onlara sorsan en iyisini onlar satar.

Başka merak ettiğin bir şey olursa seve seve yardım ederim, özel mesaj atabilirsin.

Yazmayı unutmuşum 30 litre güzel bitkili 1 betta için gayet yeterli bir akvarum.

Beğenenler: [T]101060,Orkun Krc[/T][T]218329,StepBetta[/T][T]214092,Nursun[/T]
Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazarusv20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/09/2019
İl: Antalya
Mesaj: 3024
lazarusv20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 09:57
[QUOTE=DenizAslan] çünkü bettalar akvaryum yüzeyinden hava alabilirler
Toparlayacak olursak;
Hava motoru ve pipo filtreyi boşver gitsin çünkü betta akvaryumu ile uzaktan yakından alakası yok bunların yerine şelale filtre hatta filtre koyma bile istersen.[/QUOTE] Betta'nın labirentli olup yüzeyden nefes alabilmesi ile suda bulunan pipo filtrenin birbiriyle nasıl bir ilgisi var açıklayabilir misiniz? Siz pipo filtreyi sudaki oksijen emilimini arttırsın diye son ayar kullanırsanız tabii ki suyu hareketlendirir, 1 TL lik hava vanaları bu iş için var zaten. Betta'nın labirentli olması ile suda herhangi bir filtrenin bulunmasının birbiri ile uzaktan yakından alakası yok. Piponun ne O2 emilimini arttırmak ne de suyu berraklaştırmak gibi bir görevi yok aslen, sonuç olarak bunları getirir ama, bu nedenle piyasadaki Çin malı şelale filtreleri de iç filtreleri de 2 ye katlar işe yararlık konusunda. Bu arada su hem kahverengi hem de berrak olabilir, bunlar da yine birbiri ile ilgisiz şeyler. Hagen konusunda katılıyorum size.

Beğenenler: [T]101060,Orkun Krc[/T]
Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 10:19
Ben hagen kum tavsiye etmem. Sorun çıkarabilir. Onun yerine kaliteli markaların bitki topraklarını yada dere kumu tercoh edebilirsiniz.

30 litrede tek beta suyu neredeyse hiç kirletmez. Bunun için siz filtre almasanız da su berrak olacaktır. Bunun için pipo filtre değil şelale filtre de alabilirsiniz. Hava motoru gerekmez, çoğu direk fişe takılır.
Ayrıca filtre bakteri kültürü için çok gereklidir. Bu yüzden filtresiz akvaryum yapmamaya çalışın.

Sizin istediğiniz görüntüyü parvulanın vereceğini düşünüyorum. Ama ne yazık ki parvula co2 isteyen bir bitki. Açıkçası co2 istemeyen zemin bitkisi bilmiyorum ben. Pek istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz ama isterseniz zemini moss ile kaplıyabilirsiniz.

Yosun yiyici olarak neritte salyangoz alabilirsiniz, çok iyi yer. Karidesler yada elma salyangozu onun kadar yapamaz büyük ihtimalle. Karides istiyorsanız akvaryumu kaçmaları için bol bitkili yapmalısınız. Özellikle moss ve java fern bitkisi kullanırsanız çok iyi olur.

Uzun bitkileri sevmiyorsanız ben kripto türlerinden bazılarını yada java ferni öneririm. Bir-iki çeşit bitki ile akvaryumu doldurursanız da güzel bir görüntü yakalayabileceğinizi düşünüyorum. İlla çeşit çeşit almanıza gerek yok.[:)]

Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kamil009Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2019
İl: Aydin
Mesaj: 402
Kamil009Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 10:23
Yapmak istediğiniz şeyi Yasemin @ternapi hanım yapmıştı konularına bakın isterseniz.[:)]

Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

StepBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2019
İl: Aydin
Mesaj: 40
StepBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 12:29
[QUOTE=DenizAslan]Öncelikle aramıza hoş geldin, ustalar kadar olmasa da yıllardır bitkili akvaryumlarla ilgileniyorum ve şansına şu anda iki tane bitkili betta tankı kuruyorum.

İsteklerine gelecek olursak biraz çelişki var çünkü Betta balıkları doğal yaşamında bol bitkili çok durgun sularda yaşarlar, suları genelde kahverengidir. Mesela pirinç tarlalarında yaşarlar.

Haftada 1 betta akvaryumuna kurutulmuş badem yaprağı atmak çok iyidir mesela ama suyun rengini kahverengine çevirir. Berraklıktan ziyade doğallığa bak tabi berrak olsun dersen o da olur pipo filtreye gerek yok çünkü betta durgun suyu sever ki hava motoru, pipo filtre suyu çok hareketlendirir. Şu an yaptığım 2 akvaryumun birinde sadece şelale filtre diğerinde filtre bile kullanmayacağım, balığım oksijensiz kalır diye düşünme çünkü bettalar akvaryum yüzeyinden hava alabilirler, akciğer sistemine benzeyen bir sistemleri vardır ve bu tarz balıklara da labirentliler denir. Yani 100 tlye alacağın bir şelale filtre gayette işini görür, içine biyolojik filtre, lav taşı koyarsanda gayet güzel filtreleme ve bir süre sonra berrak bir suya kavuşursun.

Taban bitkisi konusunda monte carlo güzeldir, tohum hiç denemedim ama deneyip iyi sonuç alan kimseyi de duymadım ama aldım ben de tohum bakalım bir deneyeceğim.
Ben 2 akvaryumuma da bu bitkileri koyacağım;
Su üstü;
1- Ceratopteris Cornuta
2- Lemna Minor
Moss;
1- Limnobium Laevigatum
Gövdeli ve diğerleri;
1- Anubias Barteri Nana Petite
2- Bucephalandra Pygmaea
3- Bacopa Monnieri
4- Bacopa Caroliniana
5- Camoba Caroliniana
6- Ceratophyllum Demersum
7- Hygrophila Polysperma

Bir bak hepsine beğendiklerini seç hepsi co2 olmadan iyi ışıklandırma ile rahat büyüyebilecek türler 2 3 tür kolay bitkiler ama yavaş büyürler sonra beni kandırmış deme :D

Hagen kumu asla ve asla önermiyorum, bu güne kadar uğraşdığım en büyük akvaryumum 400 litrelik bir akvaryumdu ve taban olarak en alta lav taşı üstüne aquaclay üstüne güzel görünsün diye siyah hagen kullandım 2. ayın sonlarına doğru yosunlaşmaya başladılar ve akvaryumumun su kalitesi sürekli dalgalanma halinde kaldı 6 ay boyunca ta ki bitkileri söküp hageni komple akvaryumdan çıkartıp sadece lav taşı ve aquaclay ile devam edene kadar, bitkiler coştu, balıklar coştu, su değerlerim sabitlendi, yosun sorunum bitti. Tek sebebi bu kummuş, ayrıca besleyici bir kum değil yüzeyi çok sert ve keskin bu yüzden balıklara zarar verebiliyor ki 4 tane çöpçüm ölmüştü sebebini çok sonra anladım.

Hem bakteri oluşumunda yuva olacak hem bitki köklerinin rahatlıkla tutunabileceği lav taşı kullan, üstüne de aquaclay yine bitkilere şahane bir taban malzemesi.

Karideslere gelince bettayı oldum olası severim yalnız canlı doğuran aşkım yüzünden hiç besleyemedim ama bu adam sayesinde cesaretimi topladım ve yeni akvaryum yapmaya karar verdim.

[URL]https://www.youtube.com/channel/UC3Kk8tvhHkWMMfKBb0q0X9g/videos[/URL] bir çok betta akvaryumu var adamın, karides ve salyangozlar ile birlikte besliyor bunun hiç problem olmadığını söylüyor. Yosun sorunu için karidesler birebir ben kesinlikle karides ve betta bakacağım yeni akvaryumlarda.

Toparlayacak olursak;
Hava motoru ve pipo filtreyi boşver gitsin çünkü betta akvaryumu ile uzaktan yakından alakası yok bunların yerine şelale filtre hatta filtre koyma bile istersen
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=QDG6uEbcE8Y[/URL] bu videoda adam co2'siz, filtresiz, gübresiz betta akvaryumunu gösteriyor ve ortalama 1 yıldır bakıyor bu akvaryuma çilek bile yetiştirdi akvaryumda adam :D

Bol bitki şart sadece taban bitkisi olmaz Betta saklanmak ister bitkileri sever olmazsa strese girer bir gün bir bakarsın halsizleşir ve hastalanır.

Hagenin allah belasını versin.

Isıtıcıyı kesinlikle kaliteli bir marka al yoksa bir gün bir bakarsın balığın haşlanmış ya da elektrik çarpıp ölmüş, tetranın 50watt ısıtıcısı gayet yeterli olur. sakın gidip abuk sabuk bir marka ısıtıcı alma pet shoplardan falan onlara sorsan en iyisini onlar satar.

Başka merak ettiğin bir şey olursa seve seve yardım ederim, özel mesaj atabilirsin.

Yazmayı unutmuşum 30 litre güzel bitkili 1 betta için gayet yeterli bir akvarum.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim ince eleyip sık dokumuşsunuz,iyi ki katılmışım bu foruma diyorum sayenizde [:)].

Hagen kumdan an itibariyle vazgeçtim.Keskinliği konusunda çok haklısınız,yosun da istediğim son şeylerden zaten.Dengeyi alt üst etmeye gerek yok.Dediğiniz kum kombinasyonlarını uygulayacağım akvaryumumda.

Betaların labirent sisteminden haberdarım.Pipo filtre istememdeki asıl sebep yukarıda bahsettiğim gibi berraklık isteyişim.Pipo filtre bakteri oluşumu açısından en yararlı filtrelerden bildiğim kadarıyla.Zaten berraklığı da o bakteri popülasyonu sağlıyor.Bu yüzden istiyorum pipo filtre kullanmayı.Şelale filtre pipo filtre kadar bu konuda etkili olur mu bilmiyorum (amacım temizlik değil çünkü,bakterilerin sağlayacağı berraklık)

Önerdiğiniz bitkiler için de çok minnettarım.Uzun ömürlü kolay bakımlı sadece ışıklandırma (8W ampul) ile büyüyebilen bitkiler (CO2 ve gübre istemiyorum) aradığımdan, hiçbir şekilde bilgi edinemiyordum kriterlerim çok olduğu için.Forumlardan bakarken biri uyuyor biri uymuyordu.Sayenizde uzun sayılabilecek bir listem oldu [:D] tekrar tekrar çok teşekkürler.

[QUOTE=Beta_balik]Ben hagen kum tavsiye etmem. Sorun çıkarabilir. Onun yerine kaliteli markaların bitki topraklarını yada dere kumu tercoh edebilirsiniz.

Sizin istediğiniz görüntüyü parvulanın vereceğini düşünüyorum. Ama ne yazık ki parvula co2 isteyen bir bitki. Açıkçası co2 istemeyen zemin bitkisi bilmiyorum ben. Pek istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz ama isterseniz zemini moss ile kaplıyabilirsiniz.

Yosun yiyici olarak neritte salyangoz alabilirsiniz, çok iyi yer. Karidesler yada elma salyangozu onun kadar yapamaz büyük ihtimalle. Karides istiyorsanız akvaryumu kaçmaları için bol bitkili yapmalısınız. Özellikle moss ve java fern bitkisi kullanırsanız çok iyi olur.

Uzun bitkileri sevmiyorsanız ben kripto türlerinden bazılarını yada java ferni öneririm. Bir-iki çeşit bitki ile akvaryumu doldurursanız da güzel bir görüntü yakalayabileceğinizi düşünüyorum. İlla çeşit çeşit almanıza gerek yok.[:)][/QUOTE]

Değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim. Özellikle Neritte Salyangozu için.Suyu kirletme dereceleri ve yaşam döngüleri nedir araştıracağım.

Bahsettiğiniz bitkiler uzun ömürlü bitliler midir?Ayrıca birçok insan moss kullandıktan sonra kurtulamadıkları salyangoz ve yosunlardan şikayet etmiş.Bu durumlarla karşılaşmamak için ne yapmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrkosBettaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2010
İl: Aydin
Mesaj: 848
OrkosBettaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 12:39
Şu an 7si aktif 8 adet betta akvaryumum var (teklileri saymıyorum). Tam dolu olduklarında ortalama 40 lt su alıyorlar. Şu an içlerinde ortalama 25-30 litre su var. Her birinde 1e 1d veya 1e 2d şeklinde yaşıyorlar. Fikir olması açısından sistemi yazayım. Isıtma dijital termostatlı karbon film, filtre yok, zemin doğal ince dere kumu, bitkiler tilki kuyruğu, cryptocoryn wendtii, anubias, lotus, java moss, salvinia natans(tavsiye etmem), java fern, aydınlatma led floresan, aksesuarlar h.cevizi kabuğu, pvc dirsek borular, mango kökleri, kil saksı-küp, catappa, çınar, meşe yaprakları. Canlılar mini elma salyangozu, bazılarında kiraz karides. Görsel için balığımı ziyaret edebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Beğenenler: [T]217331,lazarusv20[/T]
Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

StepBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2019
İl: Aydin
Mesaj: 40
StepBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 13:34
[QUOTE=Orkun Krc] zemin doğal ince dere kumu, bitkiler tilki kuyruğu, cryptocoryn wendtii, anubias, lotus, java moss, salvinia natans(tavsiye etmem), java fern, aydınlatma led floresan, aksesuarlar h.cevizi kabuğu, pvc dirsek borular, mango kökleri, kil saksı-küp, catappa, çınar, meşe yaprakları. Canlılar mini elma salyangozu, bazılarında kiraz karides. Kolaylıklar dilerim.[/QUOTE]

Önerileriniz için teşekkür ederim.Sanırım birden fazla betta yaşatabilmeniz bitki yoğunluğunuz ile alakalı (aynı zamanda karidesler için de).Daha az yoğun bitkili bir akvaryumda bettalar ile karidesleri gözlemleme şansınız oldu mu?Bir sorun çıkıyor mu sizde?

[QUOTE=Kamil009]Yapmak istediğiniz şeyi Yasemin @ternapi hanım yapmıştı konularına bakın isterseniz.[:)][/QUOTE]

Yeni oluşuma verin bahsettiğiniz forumlara erişim sağlayamadım.Zahmet vermeyeceksem link ekleyebilir misiniz?

Beğenenler: [T]101060,Orkun Krc[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrkosBettaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2010
İl: Aydin
Mesaj: 848
OrkosBettaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 13:45
[QUOTE=StepBetta]

Önerileriniz için teşekkür ederim.Sanırım birden fazla betta yaşatabilmeniz bitki yoğunluğunuz ile alakalı (aynı zamanda karidesler için de).Daha az yoğun bitkili bir akvaryumda bettalar ile karidesleri gözlemleme şansınız oldu mu?Bir sorun çıkıyor mu sizde?[/QUOTE]

Birden fazla betta aslında bitki ile değil tür ile alakalı. Wild betta türleri besliyorum. Diğer türlü karides zor diyebilirim. Saklanma alanı çoksa olabilir. Ama zor görürsünüz, pek çıkmazlar ve üremezler diyebilirim. Bu onuda hayalet karides önerebilirim. Ben balıkları eklemeden önce karides eklemiştim yaklaşık 3 hafta da sadece bir akvaryumda 1 karides gördüm. O da yaklaşık 2 saniye oldu :)[:)))]

Beğenenler: [T]218329,StepBetta[/T]
Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kamil009Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2019
İl: Aydin
Mesaj: 402
Kamil009Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2019 14:00
H
https://www.akvaryum.com/Forum/walstad_method_betta_akvaryumu_k943691.asp
İşte bu.[:)]

Beğenenler: [T]218329,StepBetta[/T]
Teşekkür Edenler: [T]218329,StepBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir