Akvaryum kuruyorum


murataslanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 15
murataslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2007 15:08
Selam arkadaşlar,
 
Akvaryumculuk konusunda çok uzman değilim. Ama kafamda bişeyler okuyarak ve neler istediğime karar vermek suretiyle birşeyler tasarladım. Şimdi sizlere fikirlerimi danışacağım. Yanlış düşündüğüm şeyler varsa lütfen uyarın vericeğiniz bilgiler benim için gerçekten çok değerli.
 
180 litre ebadında altıgen bir akvaryumum var. Tetratec EX 700 harici filtre almayı düşünüyorum. 150 ytl civarında bi ücretin araştırmalarıma göre uygun olduğunu düşünüyorum. Daha uygun nereden bulabilirim?? Eksiksiz tüm ekipmanlarıyla beraber satılıyomuş, sessiz çalışıyormuş, 700 modelin debisininde yeterli olucağını düşünüyorum. Bi yedek parça sorunu oluyormus.
 
Isıtıcıya gelince yine Tetra Tec HT150 düşünüyorum. 150 - 225 lt akvaryumu yeterli seviyede ısıttığı söyleniyor. Ayarladığımız ısı ile termometre ısısı uyuşumlu oluyormuş fark etmiyormuş. Birde bu zemine döşemeli ısıtma sistemleri varmış bitkide bakıcağım için bitkiye zeminden ısı veriyormuş canlılığını arttırıyormuş.
 
Rambo RS 9000 Akülü hava motoru düşünüyorum. Çok sessiz çalışıyormuş.
 
İki çift Discus, beraberinde bikaç lepistes ve plati bakmak istiyorum. Dipte ise, 2 tatlı su midyesi, 2 apple snail ( doğal filtre görevi görmelerini istiyorum ve dipteki görüntünün ve yaşamın akvaryumuma bambaşka hava katıcağını düşünüyorum. ) İki adet boynuzlu cüce vatoz istiyorum. Barışçıl bir hayvan olduğu belirtiliyor. İfade ettiğim ekosistemde sorunsuz yaşarlar diye tahmin ediyorum...
 
Abartıyosun diceksiniz ama bi Stingray bulsam bu ortamda terör estirir mi ??
 
Bitki seçimi konusunda fikir verirmisiniz ?? Bu ekosisteme hangi bitkiler uyum sağlar. Su mercimeği ile üst kısmı kaplamak istiyorum... Antik testiler, mavi ve kırmızı mercan, mango kütüğü ile dibi zenginleştirmeyide amaçlıyorum...Dibe yerleştirebileceğim estetik ve dayanıklı bitkiler önerebilirmisiniz??
 
Beni aydınlatın biraz bu iş deniz derya ??
 
selamlar...
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2007 17:17
Murat bey sadece birşey sormak istiyorum. Altıgen akvaryumun seyir zevki nasıl olur? Sonuçta zevk meselesi ama açıkcası bana biraz tuhaf geldi. Çünkü görüntülerde kırılmalar çok oluyor.
 
Saygılar.
bestercan2007-11-05 17:18:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir