45lt Akvaryum Sorunları Çözemiyorum


Mtf50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
Mtf50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2019 13:40
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213227/160220191336551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213227/160220191337101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213227/160220191337291.jpg[/IMG]


Arkadaşlar 45lt akvaryum altım en başta yarı içme suyu yarı terkos suyu bekletmeden koydum 4 gün geçti balıklar yaşıyo sorun yok.

Yalnız akvaryum resimlerde gördüğünüz gibi bulanıklığı gitmiyor . İç fiktre sobo 320 f var ve durmafan suyun içinde pislikler dönüyo neyse + - debi ayarı varmış - ye aldım şimdi öyle deniyorum debiyi. Tavsiyeniz nedir ne yapabilirim . Baştanmı suyunu koysam sırf içme suyu. Teşekkürler şimdiden.[EDIT]Mtf50,2019-02-18 15:39:27[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pikacuuÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 134
pikacuuÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2019 13:46
[QUOTE=Mtf50][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213227/160220191336551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213227/160220191337101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213227/160220191337291.jpg[/IMG]


Arkadaşlar 45lt akvaryum altım en başta yarı içme suyu yarı terkos suyu bekletmeden koydum 4 gün geçti balıklar yaşıyo sorun yok.

Yalnız akvaryum resimlerde gördüğünüz gibi bulanıklığı gitmiyor . İç fiktre sobo 320 f var ve durmafan suyun içinde pislikler dönüyo neyse + - debi ayarı varmış - ye aldım şimdi öyle deniyorum debiyi. Tavsiyeniz nedir ne yapabilirim . Baştanmı suyunu koysam sırf içme suyu. Teşekkürler şimdiden.[/QUOTE]


Balık bakmayı bilmiyorsunuz sanırım hiç bilgim dahilinde yardımcı olayım.
1.Akvaryumun içerisinden canlı olmayan yapay bitkileri çıkarın.
2. İmkanınız dahilinde dış filtre edinin.
3. Filtreniz yetersiz.
4. İç filtre şuan çalışmıyor çunki - ye aldınız + yaalın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mtf50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
Mtf50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2019 13:51
Şuan hala çalısıyor - de de kabarcık ve su veriyor sadece gücünü düşürdüm. Bulanıklık ile dediklerinizin alakası nedir onu anlamadom.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2019 14:08
Öncelikle bir adet bakteri kültürü edinmeniz gerekiyor sera nitrivec yada jbl biotopol, ardından termos suyu kaynattığınız su sanırım böyle kullanılmaz akvaryumda dinlenmiş yada hazır su kullanılır su değişimi yapmanızı öneririm en az %50 gibi bir miktar bir anda değilde yavaş yavaş gün içinde. Bakteri döngüsü oluşmadan daha dinlenmemiş su üzerine akvaryumu kurduğunuz için amonyak patlaması yaşıyorsunuz. Suda kötü koku ve bulanıklık olur. Balıklar bir süre sonra ölmeye başlar. İç filtre yüksüz bir akvaryumda o hacimde yeterli gelir. + VE - ayarı debi kısıp artırmaya yarar + da kullanın. Kumu yıkadınız mı bilmiyorum ama yıkamadıysanız bulanıklığa etki edebilir bir süre sonra geçer.

Bir adet bakteri kültürü edinip %50 oranında su değişimi ile beraber bakteri kültürünü suya eklemeniz gerekiyor acilen yoksa tek tek balıkları kaybetmeniz olası. Akvaryum kurulumu yapmadan bilgi edinmeliyiz. Yoksa hem cebimiz hem sorumluluğuna girdiğimiz canlar yanar.

[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]


Akvaryum Kurulumu ve Bakteri Kültürünün Hazırlanması: En önemli hususlardan ve yeni hobicilerin en çok hata yaptığı noktalardan bir tanesi ilk kurumda suyun hazırlanmasıdır. Unutmayınız ki; canlılar bizim temizlik anlayışımıza göre değil kendi metabolizmalarının temizlik anlayışına göre sağlıklı yaşamak isteyeceklerdir. İlk kurulumu basitçe anlatmak gerekirse; ilk olarak kumunuzu çok iyi yıkayınız ve akvaryumunuza seriniz. Ardından kullanacağınız dekor ve bitkileri dikerek akvaryumunuza su doldurunuz. İki günün ardından, akvaryumunuza yine akvaryum hacminizle doğru orantılı olarak bakteri kültürü ekleyiniz. Bakteri kültürünün tam anlamıyla oluşması ve biyolojik filtrasyon randımanlı şekilde oturması 3 gün alacaktır. Bunun ardından akvaryumunuzun suyu oturmuş olacak ve yeni besleyeceğiniz balıkları ilave edebilecek düzeye geleceksiniz. Bu noktada eğer bu süreci kısaltmak istiyorsanız; çevrenizde suyu oturmuş ve hiçbir hastalık barındırmayan bir akvaryum varsa, o akvaryumdan su alarak kendi akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Bu ilk kurulumda kaybedeceğiniz 5 günlük süreyi 1 güne düşürecek işlemdir. Akvaryumunuzun suyunun en az %50’sini oturmuş bir akvaryumdan transfer eder ve üzerine dinlenmiş temiz su ekleyerek bir gün boyunca çalıştırırsanız, akvaryumunuz 1 günün ardından canlı eklemeye hazır hale gelecektir.

Akvaryuma Canlı Eklenmesi: Yeni hobicilerin en çok yaptıkları hatalardan biridir şüphesiz akvaryuma yeni alınan balıkların eklenmesi. Bu noktada yapmanız gereken şu olmalıdır. Akvaryumdan aldığınız balıkları bir kapa kendi suları ile beraber dökünüz. Önce 15 dakika kapta hiç ilave yapmadan bekleyiniz. Ardından kendi akvaryumunuzun suyunu yavaş yavaş kapa ekleyiniz. Bu hususta ne kadar yavaş davranır ve süreyi uzatırsanız sizler için o denli iyi olacaktır. Bu süreyi en az 2 saate yaymak en iyisidir. Ardından kaptaki canlılar sizin akvaryumunuzun suyuna alışmış olacaktır. Canlıları oldukları kapla beraber akvaryumunuza dökmeyiniz. Sadece balığınızı kapta yakalayarak akvaryum içerisine ekleyiniz. Unutmayınız ki; özellikle farklı akvaryumculardan alınan balıkların üzerindeki bakteriler çatışacaktır ve balıklarınızı bir anda birbirlerine saldırırken görebilirsiniz. Bu işlemi yukarıda anlatıldığı şekilde yaparsanız, herhangi bir bakteri çatışması ile karşı karşıya kalmazsınız.

Akvaryumun İdamesi (Yemleme ve Su Değişimi): Artık akvaryumumuzu kurduk ve canlılarımızı zevkle izliyoruz. Sırada bu akvaryumun uzun yıllar sağlıklı canlıların yetişebildiği ve büyüdüğü bir yuva haline dönüştürmek kalıyor. Akvaryumda yemleme ve su değişimi en önemli hususların başında gelmektedir. Yemleme sık ancak çok az miktarlarda yapılmaktadır. Unutmayınız siz balıklarınıza ne kadar yem atarsanız, onlar hepsini tüketecektir. Akvaryumda beslenen balıklarının %90’ı açlıktan değil tokluktan ölmektedir. Ayrıca tek tür yem kullanımı yapacağınız diğer bir büyük hatadır. Her tür için en az iki üç çeşit yeminiz bulunmalıdır ve bunları düzenli olarak çok az miktarlarda ve sık sık uygulamalısınız. Su değişimi ise diğer dikkat etmeniz gereken önemli noktadır. Birçok yeni akvaryumcu suyun tertemiz olacağını düşünerek, komple temizlik yapar. Yukarıda da dediğimiz gibi balıkların temizlik anlayışı bizimki gibi değildir. Size çok pis ve sararmış gibi gelen su, onların yaşayabilecekleri en temiz ve uygun ortam olabilir. Akvaryum temizliğinde asla suyun hepsini boşaltmayınız. Özel türler hariç ve iyi filtrasyonu olan bir akvaryumda temizlik haftada bir %20-30 dip çekimi şeklinde yapılmalıdır. Sifon adı verilen aparatlarla akvaryumunuzun dibinden su çekmeli ve üzerine yeni dinlenmiş su eklemelisiniz. Akvaryuma ekleyeceğiniz suyun en az 2 gün ağzı açık bir kapta beklemiş olması gerekmektedir. Çünkü insan sağlını bozmaması açısından suya eklenen kimyasallar ve ağır metaller bu bekleme süresince kaybolacaktır. Sakın çeşmeden direk aldığınız suyu akvaryumunuza eklemeyiniz. Suyu dipten çekmemizin nedeni de, akvaryum içerisinde bulunan canlıların dışkılarından ötürü oluşan nitratın sudan daha ağır olması ve dipte gaz şeklinde bulunmasıdır. Yani dip çekiminin amacı o nitratı akvaryumdan atmaktır.
Alıntıdır.

Ve akvaryumda kalitesinden emin olmadığınız yapay nesneleri çıkarın. Kalitesiz olanları bir süre sonra renksiz kalıyor boyası suya karışmış oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mtf50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
Mtf50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2019 14:18
[QUOTE=emirkagan]Öncelikle bir adet bakteri kültürü edinmeniz gerekiyor sera nitrivec yada jbl biotopol, ardından termos suyu kaynattığınız su sanırım böyle kullanılmaz akvaryumda dinlenmiş yada hazır su kullanılır su değişimi yapmanızı öneririm en az %50 gibi bir miktar bir anda değilde yavaş yavaş gün içinde. Bakteri döngüsü oluşmadan daha dinlenmemiş su üzerine akvaryumu kurduğunuz için amonyak patlaması yaşıyorsunuz. Suda kötü koku ve bulanıklık olur. Balıklar bir süre sonra ölmeye başlar. İç filtre yüksüz bir akvaryumda o hacimde yeterli gelir. + VE - ayarı debi kısıp artırmaya yarar + da kullanın. Kumu yıkadınız mı bilmiyorum ama yıkamadıysanız bulanıklığa etki edebilir bir süre sonra geçer.

Bir adet bakteri kültürü edinip %50 oranında su değişimi ile beraber bakteri kültürünü suya eklemeniz gerekiyor acilen yoksa tek tek balıkları kaybetmeniz olası. Akvaryum kurulumu yapmadan bilgi edinmeliyiz. Yoksa hem cebimiz hem sorumluluğuna girdiğimiz canlar yanar.

[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]


Akvaryum Kurulumu ve Bakteri Kültürünün Hazırlanması: En önemli hususlardan ve yeni hobicilerin en çok hata yaptığı noktalardan bir tanesi ilk kurumda suyun hazırlanmasıdır. Unutmayınız ki; canlılar bizim temizlik anlayışımıza göre değil kendi metabolizmalarının temizlik anlayışına göre sağlıklı yaşamak isteyeceklerdir. İlk kurulumu basitçe anlatmak gerekirse; ilk olarak kumunuzu çok iyi yıkayınız ve akvaryumunuza seriniz. Ardından kullanacağınız dekor ve bitkileri dikerek akvaryumunuza su doldurunuz. İki günün ardından, akvaryumunuza yine akvaryum hacminizle doğru orantılı olarak bakteri kültürü ekleyiniz. Bakteri kültürünün tam anlamıyla oluşması ve biyolojik filtrasyon randımanlı şekilde oturması 3 gün alacaktır. Bunun ardından akvaryumunuzun suyu oturmuş olacak ve yeni besleyeceğiniz balıkları ilave edebilecek düzeye geleceksiniz. Bu noktada eğer bu süreci kısaltmak istiyorsanız; çevrenizde suyu oturmuş ve hiçbir hastalık barındırmayan bir akvaryum varsa, o akvaryumdan su alarak kendi akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Bu ilk kurulumda kaybedeceğiniz 5 günlük süreyi 1 güne düşürecek işlemdir. Akvaryumunuzun suyunun en az %50’sini oturmuş bir akvaryumdan transfer eder ve üzerine dinlenmiş temiz su ekleyerek bir gün boyunca çalıştırırsanız, akvaryumunuz 1 günün ardından canlı eklemeye hazır hale gelecektir.

Akvaryuma Canlı Eklenmesi: Yeni hobicilerin en çok yaptıkları hatalardan biridir şüphesiz akvaryuma yeni alınan balıkların eklenmesi. Bu noktada yapmanız gereken şu olmalıdır. Akvaryumdan aldığınız balıkları bir kapa kendi suları ile beraber dökünüz. Önce 15 dakika kapta hiç ilave yapmadan bekleyiniz. Ardından kendi akvaryumunuzun suyunu yavaş yavaş kapa ekleyiniz. Bu hususta ne kadar yavaş davranır ve süreyi uzatırsanız sizler için o denli iyi olacaktır. Bu süreyi en az 2 saate yaymak en iyisidir. Ardından kaptaki canlılar sizin akvaryumunuzun suyuna alışmış olacaktır. Canlıları oldukları kapla beraber akvaryumunuza dökmeyiniz. Sadece balığınızı kapta yakalayarak akvaryum içerisine ekleyiniz. Unutmayınız ki; özellikle farklı akvaryumculardan alınan balıkların üzerindeki bakteriler çatışacaktır ve balıklarınızı bir anda birbirlerine saldırırken görebilirsiniz. Bu işlemi yukarıda anlatıldığı şekilde yaparsanız, herhangi bir bakteri çatışması ile karşı karşıya kalmazsınız.

Akvaryumun İdamesi (Yemleme ve Su Değişimi): Artık akvaryumumuzu kurduk ve canlılarımızı zevkle izliyoruz. Sırada bu akvaryumun uzun yıllar sağlıklı canlıların yetişebildiği ve büyüdüğü bir yuva haline dönüştürmek kalıyor. Akvaryumda yemleme ve su değişimi en önemli hususların başında gelmektedir. Yemleme sık ancak çok az miktarlarda yapılmaktadır. Unutmayınız siz balıklarınıza ne kadar yem atarsanız, onlar hepsini tüketecektir. Akvaryumda beslenen balıklarının %90’ı açlıktan değil tokluktan ölmektedir. Ayrıca tek tür yem kullanımı yapacağınız diğer bir büyük hatadır. Her tür için en az iki üç çeşit yeminiz bulunmalıdır ve bunları düzenli olarak çok az miktarlarda ve sık sık uygulamalısınız. Su değişimi ise diğer dikkat etmeniz gereken önemli noktadır. Birçok yeni akvaryumcu suyun tertemiz olacağını düşünerek, komple temizlik yapar. Yukarıda da dediğimiz gibi balıkların temizlik anlayışı bizimki gibi değildir. Size çok pis ve sararmış gibi gelen su, onların yaşayabilecekleri en temiz ve uygun ortam olabilir. Akvaryum temizliğinde asla suyun hepsini boşaltmayınız. Özel türler hariç ve iyi filtrasyonu olan bir akvaryumda temizlik haftada bir %20-30 dip çekimi şeklinde yapılmalıdır. Sifon adı verilen aparatlarla akvaryumunuzun dibinden su çekmeli ve üzerine yeni dinlenmiş su eklemelisiniz. Akvaryuma ekleyeceğiniz suyun en az 2 gün ağzı açık bir kapta beklemiş olması gerekmektedir. Çünkü insan sağlını bozmaması açısından suya eklenen kimyasallar ve ağır metaller bu bekleme süresince kaybolacaktır. Sakın çeşmeden direk aldığınız suyu akvaryumunuza eklemeyiniz. Suyu dipten çekmemizin nedeni de, akvaryum içerisinde bulunan canlıların dışkılarından ötürü oluşan nitratın sudan daha ağır olması ve dipte gaz şeklinde bulunmasıdır. Yani dip çekiminin amacı o nitratı akvaryumdan atmaktır.
Alıntıdır.

Ve akvaryumda kalitesinden emin olmadığınız yapay nesneleri çıkarın. Kalitesiz olanları bir süre sonra renksiz kalıyor boyası suya karışmış oluyor.[/QUOTE]


Açıklamanız için teşekkürler terkos suyunu kaynatmadı . Suyun içine deep live 30 dma aqua fix koymustum ve 6 damlada efective conditoner. Kum konuauna gelincede yıkayıp koydum.

Ozaman hemen %50 suyu hün içindr yavas yavas boşaltıyorum. İçme suyu ile değişiyiyoru m.

Bu arada sobo 320f kullanıyorum + ya aldığım zaman suyun dibinde durmadan pislikler dönüyo - ye almamın sebebi debisini düşürmek içindi.

%50 su değişti içme suyu ekledim. Aqua fix 15 damla sıktım 7 8 damla efecrtive conditener sıktım şuan için sıkıntı yok. Ekstra olarak sera kültür sıkmaya getek varmı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2019 21:44
Kullandığınız katkıların ikisi de su düzenleyici yani su değişiminden önce suyu dinlendirme işlemini çok daha kısa süreye indirebilmek için. Siz akvaryum kurulumu hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz attığım linkteki gibi konuları araştırıp okuyarak bu bilgileri edinebilirsiniz. Suyunuzda bakteri kültürü oturmadığı için 2 güne yine bulanacak balıkların her an ölmesi de olası. En kısa sürede bir bakteri kültürü edinmeniz gerekiyor. Akvaryum kurulumu nasıl yapılır? diye tarayıcıda aratırsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız. En kısa sürede bakteri kültürü ekleyin bu zamana kadar da suyu sürekli taze tutun değiştirin. %30 üzerine çıkmadan değişim yapın günlük. Yazım kurallarına da dikkat edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mtf50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
Mtf50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2019 20:51
Dediklerinizi dikkate alarak uyguladım. Sera kültürde koydum. Bekliycem artık.

Ekstra olarak pipo filtrede ekledim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

casprÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2017
İl: Konya
Mesaj: 471
casprÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2019 21:22
Bekleyeceksiniz. Bakteri kültürünüz oluşacak. 4-5 gün içinde düzelmeye başlar.
Akvaryumun suyunu haftalık 3 te 1 yani 10-15 lt kadar dinlenmiş su ile değiştirin.
Komple suyu boşaltıp doldurmayın.
Filtrenizi, su değişimi için dip çekimi yaptığınız 15lt suda yıkayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mtf50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
Mtf50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2019 13:50
[QUOTE=caspr]Bekleyeceksiniz. Bakteri kültürünüz oluşacak. 4-5 gün içinde düzelmeye başlar.
Akvaryumun suyunu haftalık 3 te 1 yani 10-15 lt kadar dinlenmiş su ile değiştirin.
Komple suyu boşaltıp doldurmayın.
Filtrenizi, su değişimi için dip çekimi yaptığınız 15lt suda yıkayın. [/QUOTE]

şuan hala bulanık zaten 10 ml sıktım kültür beklemedeyim. 3/1 oranında su tazelediğim zaman yeniden su düzenleyici ve kültür koymama gerek kalıyormu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokKurtÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2018
İl: Antalya
Mesaj: 360
GokKurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2019 14:29
bakteri kültürünü uyguladıktan sonra ortalama 10-12 saat içerisinde bulanıklığın gitmiş olması gerek. gece yatmadan uyguladığım nitrivec 'in bulanıklığı sabah olduğunda yerini berrak suya bırakmıştı. bakteri döngüsü oluştuktan sonra su değişimlerinde ilave kültüre pek gerek yok bana kalırsa ama muhakkak yapmanız gereken o yapay şeyleri çıkarmak ve mümkünse daha uygun bir filtrasyon kurmanızdır. DIY olarak iç filtreyi geliştirebileceğiniz gibi elinizdeki malzemeler ile hamburg filtre de yapabilirsiniz.

+1: [T]112295,Splendor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mtf50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
Mtf50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2019 15:38
[QUOTE=gokkurt]bakteri kültürünü uyguladıktan sonra ortalama 10-12 saat içerisinde bulanıklığın gitmiş olması gerek. gece yatmadan uyguladığım nitrivec 'in bulanıklığı sabah olduğunda yerini berrak suya bırakmıştı. bakteri döngüsü oluştuktan sonra su değişimlerinde ilave kültüre pek gerek yok bana kalırsa ama muhakkak yapmanız gereken o yapay şeyleri çıkarmak ve mümkünse daha uygun bir filtrasyon kurmanızdır. DIY olarak iç filtreyi geliştirebileceğiniz gibi elinizdeki malzemeler ile hamburg filtre de yapabilirsiniz.[/QUOTE]

berraklık oluşmadı aksine bulanıklık biraz daha arttı gibi.
2) iç filtreyi çıkardım yerinepipo filtre bağladım.
3) heralde bütün suyu değişicem içme suyu ile komple iş ona gidiyor bir türlü tutmadı bu iş.
4) suyu komple değişince balıkları kovaya alıcam umarım yaşar. 5 gündür bu suda yaşıyolar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokKurtÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2018
İl: Antalya
Mesaj: 360
GokKurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2019 16:03
[QUOTE=Mtf50]

berraklık oluşmadı aksine bulanıklık biraz daha arttı gibi.
2) iç filtreyi çıkardım yerinepipo filtre bağladım.
3) heralde bütün suyu değişicem içme suyu ile komple iş ona gidiyor bir türlü tutmadı bu iş.
4) suyu komple değişince balıkları kovaya alıcam umarım yaşar. 5 gündür bu suda yaşıyolar[/QUOTE]
yaptıklarımı anlatayım belki örnek olur.
taban malzemem yetersiz olduğu için ilave yapmam gerekti ve aşağı yukarı aynı hacimdeki akvaryumumdan bir miktar su sakladım bakteri kültürü açısından ve dış filtredeki suya hiç dokunmadım.
tankı boşalttım ve yeni su koydum gece. su rakı beyaz renge kadar bulanıklanmıştı ve sabah kalktığımda suyun cam gibi olduğunu gördüm.
balıkları daha fazla kova içerisinde bekletemeyeceğimden ötürü 24 saat sonra canlıları tanka ekledim ve bakteri döngüsü aksamaya uğrasa da 1 haftadır herhangi bulanıklık ve canlı kaybı yaşamadım. formlarında düşüş olan bitkilerim bile eski dallarını çürütüp yeni filizler vermeye başladılar.
tankın içerisinde doğal olmayan hiçbir malzeme yok bu arada.

eksiklik filtrasyon, direk gün ışığı alması, canlı yükü gibi durumlar olabilir ama çözülemeyecek şeyler değil.
dinlenmiş su ile %50 su değişimi yapın akabinde bakteri kültürünü ekleyin ve 12-24 saat arası bekleyin. filtrenizin debisine göre bir süre sonra akvaryumun rengi açılacaktır.

hatta şöyle söyleyim, elektronik sigara kullandığımdan ötürü odamda hep bir sis bulutu vardır ve akvaryumun berraklığı, bulunduğu odadan daha net
;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mtf50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
Mtf50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2019 16:33
[QUOTE=gokkurt]
yaptıklarımı anlatayım belki örnek olur.
taban malzemem yetersiz olduğu için ilave yapmam gerekti ve aşağı yukarı aynı hacimdeki akvaryumumdan bir miktar su sakladım bakteri kültürü açısından ve dış filtredeki suya hiç dokunmadım.
tankı boşalttım ve yeni su koydum gece. su rakı beyaz renge kadar bulanıklanmıştı ve sabah kalktığımda suyun cam gibi olduğunu gördüm.
balıkları daha fazla kova içerisinde bekletemeyeceğimden ötürü 24 saat sonra canlıları tanka ekledim ve bakteri döngüsü aksamaya uğrasa da 1 haftadır herhangi bulanıklık ve canlı kaybı yaşamadım. formlarında düşüş olan bitkilerim bile eski dallarını çürütüp yeni filizler vermeye başladılar.
tankın içerisinde doğal olmayan hiçbir malzeme yok bu arada.

eksiklik filtrasyon, direk gün ışığı alması, canlı yükü gibi durumlar olabilir ama çözülemeyecek şeyler değil.
dinlenmiş su ile %50 su değişimi yapın akabinde bakteri kültürünü ekleyin ve 12-24 saat arası bekleyin. filtrenizin debisine göre bir süre sonra akvaryumun rengi açılacaktır.

hatta şöyle söyleyim, elektronik sigara kullandığımdan ötürü odamda hep bir sis bulutu vardır ve akvaryumun berraklığı, bulunduğu odadan daha net
;)[/QUOTE]

dinlenmiş su hazır içme suyu alıcam dinlenmiştir zaten direk onu koyucam %50 gene . veya komple boşaltıp kumları birdahamı yıkasam dıyorum. sorun kumda da olabılırgıbı gelıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir