30 Litreye 300w Isıtıcı


capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 02:04
Bu uyarıların hepsi, satan firmanın olası kazaları önlemesi için kanuni uyarılar. Bir ürünü kullanmanın yüzlerce yöntemi olsa da üretici en uygununu, en idealini belirtir.. Diğer şeyler mümkün olsa da o ihtimalleri göze almaz. Mesela gıdalarda da bir tarih vardır, üreticinin işini garantiye aldığı tarihtir.. O tarihten sonra da tüketileben bir çok besin var.Aslında o tarih ürünün değil paketlemenin tarihidir. Demem o ki bu gibi uyarılar veya talimatlar sıfır risk için veriliyor. Gelin görün ki ısıtıcının elektrik kaçırması yahut su alması gibi şeyler pozisyonundan değil ürünün hatalı olmasından kaynaklanıyor.
Ama mevzuyu çok extrem iş güvenliğine getirdiysek o zaman size derim ki, akvaryumunuza 1 metreden fazla yaklaşmayın..Akvaryum Isıtıcısını kullanma pozisyonu yüzünden başına kaza gelen kazazede gösteremezsiniz(evet, ihtimaldir) ama ben size en az bir düzine akvaryum yüzünden ölen, yaralanan kişi gösteririm. Biri de forumumuzda bir arkadaşın kızıydı hatta.. Akvaryumlar hacmine göre ciddi basınç içeren kırılabiliteli camlardır..Her an patlayabilir ve üzerinize devrilebilir, cam kesebilir. Hadi o zaman forumdaki tüm kurulumlara uyarı yapalım..Akvaryum kurman yanlış diyelim. Akvaryuma yaklaşmayın diyelim, dizayn yapmayın, elinizi akvaryuma değdirmeyin diyelim şimdi. Bahsettiğiniz tavsiyeler yalan yanlış değil, olası fakat zurnanın son deliği. Isıtıcının güvenliğinden bahsederken, çin malı yada yan sanayi ısıtıcı kullanmamayı teşvik etseniz daha tutarlı olur.
Neticede ısıtıcı eğik de kullanılabilir. Hatta bunun 2 tane artısı da var.
[EDIT]capo di capi,2019-10-13 02:07:39[/EDIT]

Beğenenler: [T]155799,ozan_1903[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]187666,littlefish[/T]
+1: [T]217331,lazarusv20[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnisikizlerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 269
EnisikizlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 03:56
Herkesin doğru şeyleri söylediği fakat herkesin de birbirine yanlış şeyleri söylemiş gibi davrandığı bir konu olmuş :)
Burda hayata bakış açısı devreye girmiş. Kimi insanlar çok temkinlidir. Yazılan çizilenin dışına çıkmak istemez. Binde bir ihtimal bile olsa o 1 ihtimali göze almak istemez. Kimileri de 1 hatta 10 ihtimali göze alır. Mesela benim kuzenim var. Normal 3+1 bir evde oturuyorlar. Tüm odalarda küçük yangın tüpleri ve kilerinde de büyüklerden bir tane var. Herhangi bir elektrik kaçağından çıkacak yangına müdahale etmek içinmiş :)

Isıtıcıyı tamamen sokulmaması gerektiğini söyleyen arkadaşlar o binde bir bile olsa ihtimali göz önünde bulunduruyor. Haksız da değiller. Sokulsa problem olmaz diyen arkadaslar da haksız değil. Cünkü tecrübeleri ve aldıkları ürünün üzerinde yazan ibaresiyle konuşuyorlar.

Fakat benim bu forumda anlayamadığım neden konular dönüyor dolaşıyor bir ego savaşına, dik bişeylerin başka dik bişeylere dönüşmesiyle belden aşağı ya da bir başka cevap olarak da başkasının birine şehrini ibare ederek bir nevi işi tehditleşme hesaplaşma noktasına geliyor. Cidden ilginçsiniz arkadaşlar.

Herkes eheim kullanamaz maalesef. Bende konudan sonra du bakayım bende ne yazıyor dedim. Tamamen suya sokulup istediğin gibi kullanabilirsini savunan arkadası destekleyen ibare bende de varmış. Yazmış adamlar fully submersible(waterproof) diye. Ama bendeki de eheim. Bu adamle güveniyor yazmışlar daldır suya çekinme demişler. Ama adamda başka var belki daha kaltesiz. O marka da guvenmemiş yazmamış. Konu bende eheim var ıyyy sende çin malı varsa o seni bağlar yeaaaa tarzı konusmaya gelmiş resmen.

Bu konuyu acan arkadaşıma tek önerim var. Sen iyisi mi git bir tane alvaryumuna uygun ölcülerde bir ısıtı al kurtul bu muammadan :))

Beğenenler: [T]166049,yqttt[/T][T]17533,egedin[/T][T]240099,Derindalga25[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

littlefishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2016
İl: Bursa
Mesaj: 598
littlefishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 14:19
Enis bey
Muhammet bey de söyledi, bende ilk yorumu yazdım konu sahibine,
Konu sahibinin cümlesini okursak

"Merhabalar. 30 litrelik yavru akvaryumumda ısıtıcı kullanmam gerekiyor. Ancak elimde sadece 300watt ısıtıcı var. [K]Mecburen bunu kullanmak zorundayım.[/K] Bu ısıtıcıyı 30 litre akvaryumda kullansam sorun yaşar mıyım? "

Adamın elinde 300w isitici var ve 30 litre bir akvaryum var, [K]teorik olarak kullanamamasının hiç bir engeli yok.[/K]
Elektrik masrafi açısındanda 50w lik bir isiticiyla aynı masraf, 300w hizli isitip az çalışır tek fark bu. Direk 300w sana olmaz diyemeyiz.

*Kimse sormuyor senin 30 litrelik akvaryumun ölçüleri ney ( belki adamin akvaryumu dikey dik bir şekilde koyabilecek)

*Kimse sormuyor senin bu 300w hangi marka ? hangi model ?
Belki 1980 lerden kalma iki başlıklı ısıtıcı, belki eheim in suyun içinde çaprazlama durabilen modeli.

Bunları sormadan kimsenin kullamazsın demeye hakkı yoktur.
İnsanlara gereksiz para harcatmaya çalışmaktan başka birşey değildir.

Ayrica ben yillardir bütün akvaryumlarımda suyun tamen içinde kullandım, ve hiç sera eheim gibi pahali markalardan ısıtıcım olmadı [:)]

Tatlı su akvaryumum variken 500 litre akvaryumumda su değişimi sırasında fişini çekmeyi unuttuğum için
2 tane ısıtıcı bozmuş biri olarak da bir sorun yaşamadım.
Biri 500w demir bir isitici idi, diğeri smart 300w cam ısıtıcı idi cam olan su yükselirken çatlayıp akvaryuma dağıldı, fark ettim fişi çektim camları topladım yeni ısıtıcı aldım ve yola devam ettim benim yaşadığım şey daha büyük risk olmasına rağmen bir şey olmadı.

Ihtimallere gelecek olursak, derhal ötenazinin serbest olduğu bir ülkeye taşının ve hayatınıza son verin derim.

Çünkü binde milyonda ihtimaller dahilinde; yolda giderken kafaniza saksı vb cisimler düşebilir, her an bir araba çarpabilir, sizin kullandığınız bir araca alkol almış başka bir araç çarpip ölebileceğiniz, sakat kalabileceğiniz, yaralanabileceğiniz, kazalar geçirebilirsiniz.
[EDIT]littlefish,2019-10-13 18:33:24[/EDIT]

+1: [T]217331,lazarusv20[/T][T]202876,AmazonDream[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkuzenÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 24/12/2018
İl: Kirklareli
Mesaj: 179
fatihkuzenÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 16:36
Bu durumda dış filtre su geçirmez üretiliyor. Peki onca su kaçıran sızdıran filtre nerden geldi acaba?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

littlefishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2016
İl: Bursa
Mesaj: 598
littlefishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 16:51
Uzaydan.

Fatih bey;
Ancak, konuyu açan arkadaşın sorusu ısıtıcı dış filtre değil, sizde hala daha ısıtıcının markasını bilmeden, akvaryumun yüksekliğini bilmeden itiraz etmeye devam ediyorsunuz, kesinlikle su sızdırmaz bir ısıtıcıysa üreyicisi yatay koyabilirsiniz diyorsa ne olacak ???

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazarusv20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/09/2019
İl: Antalya
Mesaj: 3024
lazarusv20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 16:53
Dünyanın en iyi savaş uçağı olan F 35'lerden bir tanesi eğitim esnasında düştü. Lockheed Martin programı iptal etmedi.[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

littlefishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2016
İl: Bursa
Mesaj: 598
littlefishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 17:03
[QUOTE=lazarusv20]Dünyanın en iyi savaş uçağı olan F 35'lerden bir tanesi eğitim esnasında düştü. Lockheed Martin programı iptal etmedi.[:iyi:][/QUOTE]

Onur bey kaçırılan nokta şu, yakın zamanda üretilmiş ısıtıcılar çin malı bile olsa elektrik kaçağına karşı kendilerince önlem alıyorlar o kadar kolay olmuyor, yoksa her gün haberlerde çıkardı elektrik çarpan kisiler, kaç kişi zarar görmüş ısıtıcıdan. Ayrica almanyada amerikada bir çocuk zarar görse aglatırlar o isitici markasını. Sizce o firmalar bunu göze alabilirmi ?[EDIT]littlefish,2019-10-13 17:06:08[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazarusv20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/09/2019
İl: Antalya
Mesaj: 3024
lazarusv20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 17:06
[QUOTE=littlefish]

Onur bey kaçırılan nokta şu, yakın zamanda üretilmiş ısıtıcılar çin malı bile olsa elektrik kaçağına karşı kendilerince önlem alıyorlar o kadar kolay olmuyor, yoksa her gün haberlerde çıkardı elektrik çarpan kisiler, kaç kişi zarar görmüş ısıtıcıdan.[/QUOTE] Kesinlikle katılıyorum, konu nedense "herkes Eheim alamıyor ki ama" gibi bir noktaya geldi. Bu işi layıkıyla yapan (izolasyon işini) Çin'ler de var. Tek handikapları termostat işini hala becerememeleri. Termostat tepki süresini.

Beğenenler: [T]187666,littlefish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

littlefishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2016
İl: Bursa
Mesaj: 598
littlefishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 17:50
Evet çin malının termostat sorunu var, Alman malina o kadar para vermektense ilk önce bakarsiniz siz 26 derece ayarladığınız suyu kaç derece yapmış ona göre, hedef dereceyi ayarlarsınız. Ben yıllardır kullanıyorum çin markalarını, çözümü olmayan bir problemiyle karşılaşmadım çok şükür.

Ama anlayamadığım bir şekilde herkezde almancılık var alman mali ise süperdir, almanya candır. Bir alman isitici fiyatina 4 isitici alabiliyorsam, her biri bozulana kadar alman malida bozulur zaten ben çin malini tercih ederim. Almanya zaten zengin daha fazla zengin etmeme gerek yok.

Çinliler philips gibi dünya markalarinada mal yapiyor, genel olarak kaliteli ve daha pahali malzemeler onlarda da var. En basiti huawei iphone ile yarisir hale geldi amerikan baskani mudahale etmek zorunda kaldi adamlarda öyle teknoloji var boşa çamur atmaya gerekyok, adamlar ne istersen onu veriyorlarsana.
Ayrica çinden gelen power led ler kalitesiz demişlerdi sırf onu ölçmek için lüx ölçer aldım ve hiçde dendiği gibi ısık kalitesinin düşük olmadıgını ispatlamış oldum. Resif konumda ölçüm değerlerimi bulabilirsiniz.

Buradaki sorun konu sahibinin isitici markasini bile bilmezken, kimsede sorma zahmetine girmemişken akışkan mekanigine bile değinilmiş olması, konunun bambaşka mecralara gitmiş olmasını anlayabilmiş değilim.

Adam söyler benim isiticim bu,
Akvaryum ölçulerim bu,
sende o markanin kullanim talimatini gösterirsin bak senin markan önermiyor
Tamamen su içinde olmasını, dikey konumlandiramayacağın için binde birde olsa zarar görme ihtimalin falan var diye.
Saygı duyarım, daha olayi bilmeden itiraz etmek milletçe sorunumuz.[EDIT]littlefish,2019-10-13 18:19:21[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazarusv20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/09/2019
İl: Antalya
Mesaj: 3024
lazarusv20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 18:11
[QUOTE=littlefish]Evet çin malının termostat sorunu var, Alman malina o kadar para vermektense ilk önce bakarsiniz siz 26 derece ayarladığınız suyu kaç derece yapmış ona göre, hedef dereceyi ayarlarsınız. Ben yıllardır kullanıyorum çin markalarını, çözümü olmayan bir problemiyle karşılaşmadım çok şükür.

Çinliler philips gibi dünya markalarinada mal yapiyor, genel olarak kaliteli ve daha pahali malzemeler onlarda da var. En basiti huawei iphone ile yarisir hale geldi amerikan baskani mudahale etmek zorunda kaldi adamlarda öyle teknoloji var boşa çamur atmaya gerekyok, adamlar ne istersen onu veriyorlarsana.

Buradaki sorun konu sahibinin isitici markasini bile bilmezken, kimsede sorma zahmetine girmemişken akışkan mekanigine bile değinilmiş olması, konunum bambaşka mecralara gitmiş olmasını anlayabilmiş değilim.

Adam söyler benim isiticim bu,
Akvaryum ölçulerim bu,
sende o arkanin kullanim talimatini gösterirsin bak senin markan önermiyor
Tamamen su içinde olmasını, dikey konumlandiramayacağın için binde birde olsa zarar görme ihtimalin falan var diye.[/QUOTE] Siz çözüm bulup bu termostat problemini çözdüyseniz ne ala, ben uğraşmak istemediğim için 50 TL daha fazla öder uğraşmayacağım modeli alırım, işte "kişisel tercih" meselesi budur. Benim ve değerli konu sahibinin kullandığımız ısıtıcıları bile bilmeden, etmeden yok yatay kullanamazsın, yok ölürsün gibi hiç bir geçerliliği olmayan ifadeler nedeniyle akışkan mekaniğine giren benim, suyun görevini yapıp ısıtıcının yatay da kullanılabileceğini "ispatlamam" istenmişti, ne yapacağız bundan böyle bu forumda? Yer çekimi vardır desek rahmetli Newton'u bulup kafasına elma mı atmamız gerekecek ispatlamak için?[EDIT]lazarusv20,2019-10-13 18:11:56[/EDIT]

+1: [T]187666,littlefish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkuzenÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 24/12/2018
İl: Kirklareli
Mesaj: 179
fatihkuzenÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 18:18
[QUOTE=littlefish]Uzaydan.

Fatih bey;
Ancak, konuyu açan arkadaşın sorusu ısıtıcı dış filtre değil, sizde hala daha ısıtıcının markasını bilmeden, akvaryumun yüksekliğini bilmeden itiraz etmeye devam ediyorsunuz, kesinlikle su sızdırmaz bir ısıtıcıysa üreyicisi yatay koyabilirsiniz diyorsa ne olacak ???[/QUOTE]
Ne farkeder ki olur diyenlerde sormamış. Bu isiticilarin üzerinde Su geçirmez mi yazıyor? Ben görmedim. Bence herkez isiticisina bir baksın. Üzerinde su geçirmez yazanlar fotoğrafını çekip koysun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnisikizlerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 269
EnisikizlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 18:27
[QUOTE=littlefish]Enes bey
Muhammet bey de söyledi, bende ilk yorumu yazdım konu sahibine,
Konu sahibinin cümlesini okursak

"Merhabalar. 30 litrelik yavru akvaryumumda ısıtıcı kullanmam gerekiyor. Ancak elimde sadece 300watt ısıtıcı var. [K]Mecburen bunu kullanmak zorundayım.[/K] Bu ısıtıcıyı 30 litre akvaryumda kullansam sorun yaşar mıyım? "

Adamın elinde 300w isitici var ve 30 litre bir akvaryum var, [K]teorik olarak kullanamamasının hiç bir engeli yok.[/K]
Elektrik masrafi açısındanda 50w lik bir isiticiyla aynı masraf, 300w hizli isitip az çalışır tek fark bu. Direk 300w sana olmaz diyemeyiz.

*Kimse sormuyor senin 30 litrelik akvaryumun ölçüleri ney ( belki adamin akvaryumu dikey dik bir şekilde koyabilecek)

*Kimse sormuyor senin bu 300w hangi marka ? hangi model ?
Belki 1980 lerden kalma iki başlıklı ısıtıcı, belki eheim in suyun içinde çaprazlama durabilen modeli.

Bunları sormadan kimsenin kullamazsın demeye hakkı yoktur.
İnsanlara gereksiz para harcatmaya çalışmaktan başka birşey değildir.

Ayrica ben yillardir bütün akvaryumlarımda suyun tamen içinde kullandım, ve hiç sera eheim gibi pahali markalardan ısıtıcım olmadı [:)]

Tatlı su akvaryumum variken 500 litre akvaryumumda su değişimi sırasında fişini çekmeyi unuttuğum için
2 tane ısıtıcı bozmuş biri olarak da bir sorun yaşamadım.
Biri 500w demir bir isitici idi, diğeri smart 300w cam ısıtıcı idi cam olan su yükselirken çatlayıp akvaryuma dağıldı, fark ettim fişi çektim camları topladım yeni ısıtıcı aldım ve yola devam ettim benim yaşadığım şey daha büyük risk olmasına rağmen bir şey olmadı.

Ihtimallere gelecek olursak, derhal ötenazinin serbest olduğu bir ülkeye taşının ve hayatınıza son verin derim.

Çünkü binde milyonda ihtimaller dahilinde; yolda giderken kafaniza saksı vb cisimler düşebilir, her an bir araba çarpabilir, sizin kullandığınız bir araca alkol almış başka bir araç çarpip ölebileceğiniz, sakat kalabileceğiniz, yaralanabileceğiniz, kazalar geçirebilirsiniz.
[/QUOTE]

Sevgili kardesim özel üye littlefish. İsmim enes değil enis. 4 harfli bir ismi bile önce okuyup sonra yazarken doğru söyleyemeyen bir insanin. Yazdığım birazcık uzun olan yazımın doğru şekilde anlayacağını düşünmediğim için, yazdığınız cevaba bir cevap yazma gereksinimi duymayacağım. Mutlu hobiler :) [:nazar:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

littlefishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2016
İl: Bursa
Mesaj: 598
littlefishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 18:42
[QUOTE=Enisikizler]

Sevgili kardesim özel üye littlefish. İsmim enes değil enis. 4 harfli bir ismi bile önce okuyup sonra yazarken doğru söyleyemeyen bir insanin. Yazdığım birazcık uzun olan yazımın doğru şekilde anlayacağını düşünmediğim için, yazdığınız cevaba bir cevap yazma gereksinimi duymayacağım. Mutlu hobiler :) [:nazar:][/QUOTE]

[:)))] öncelikle; evet isminizi yanlıs yazmışım hemen düzelttim,

Ben size sitem etmedim, yazdıklarım direk size değildi, konunun saçma yerlere gelmiş olmasıyla ilgili
dertleşme babındaydı diyebiliriz, yorumunuzun ilk kısımlarına katiliyorum, ama sırf birileri tartışmayı sürdürüyor diye yeni al önerinize katılmıyorum. O yüzden alınmayın lütfen.

[QUOTE=fatihkuzen]
Ne farkeder ki olur diyenlerde sormamış. Bu isiticilarin üzerinde Su geçirmez mi yazıyor? Ben görmedim. Bence herkez isiticisina bir baksın. Üzerinde su geçirmez yazanlar fotoğrafını çekip koysun. [/QUOTE]

Fatih bey, Ortada 30 litre ve 300w akvaryum var neden olmasın ki ?
Bu açıdan bakarak herkez olur yazar, siz farkli düşünüyorsanız önce akvaryum ölçülerini ve ısıtıcı markasını sorup, gelen cevaba göre olur yada olmaz demeliydiniz sadece bunu diyorum.
Uygulayıp uygulamamak konu sahibinin problemi.

Beğenenler: [T]187126,Enisikizler[/T]
Teşekkür Edenler: [T]187126,Enisikizler[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnisikizlerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 269
EnisikizlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2019 18:56
[QUOTE=littlefish]

[:)))] öncelikle; evet isminizi yanlıs yazmışım hemen düzelttim,

Ben size sitem etmedim, yazdıklarım direk size değildi, konunun saçma yerlere gelmiş olmasıyla ilgili
dertleşme babındaydı diyebiliriz, yorumunuzun ilk kısımlarına katiliyorum, ama sırf birileri tartışmayı sürdürüyor diye yeni al önerinize katılmıyorum. O yüzden alınmayın lütfen[/QUOTE]

Konuda o kadar çok tartışma olmuş ki sizin de cümlelerinizden bir sitem sezdim :) sitem değil de dertleşme şeklinde yazdıysanız sıkıntı yok açıklamaniz için teşekkürler :). Aslında yenisini al önerim de biraz kinayeli bir önerim oldu. Ama benim fikrimce de kullanmasında sakınca yok :) hatta isterse de elimde bir 50 wat ısıtıcı da mevcud eski akvaryumumdan kalan. Köşede duruyor. Adres verirse kargoya verebilirim çorbada tuzumuz bulunur :)

Beğenenler: [T]187666,littlefish[/T]
Teşekkür Edenler: [T]187666,littlefish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir