30 Litre Karışık Canlı Doğuran


AquaristslsÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2020
İl: Ordu
Mesaj: 122
AquaristslsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2020 11:06
Arkadaşlar ben 13 yaşında öğrenciyim okul harçlıklarımla biriktirdiğim parayla 30 litre akvaryum alabildim bu akvaryumu canlı doğuran tankı yapacağım bitkili ısıtıcı ve şelale filtre olacak 4 lepistes 1 Moli ve 4 tane 3 cm lik werneri almak istiyorum yanına ayriyetten 2 tane minik cüce vatoz koysam sorun olur mu sizin görüşleriniz neler nelerden ne kadar koymalıyım[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErdSNGZRÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 23
ErdSNGZRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2020 16:06
Merhaba öğrenci kardeşim. Öncelikle harçlıklarını çok güzel bir hobi için biriktirmişsin, tebrik ederim. Akvaryum, diğer herhangi bir pet bakımından hayli farklıdır. Akvaryum da işleyen bir Eko sistem oluşturmaya ve bunu olabildiğince sağlıklı devam ettirmeye çalışırsın. Derslerde gördüğünüz ve belki diğer forum konularında okuduğun karbon, azot döngüleri, ışık ve fotosentez ilişkisi gibi bir çok doğal işleyişi sağlamaya çalışmak hayli keyiflidir. Bunları yapmaya çalışırken de doğal yaşama her seferinde biraz daha fazla saygı ve hayranlık duyar insan.

30 yıl sonra yeniden akvaryum hobisine başlamaya çalışan biri olarak, ne yazık ki bu forumlardaki diğer arkadaşlar kadar güncel ve çok bir bilgiye sahip değilim. Werneri hakkında da bir bilgim yok fakat Lepistesler için 4-5 dişi ve 1 erkek şeklinde koloninin ideal olduğu söylenir eskiden beri. Belki bir tane moli'den vaz geçmen gerekebilir. Cüce vatoz'un sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Geçen yıl ki akvaryum denememde ne yazık ki güneş gören bir yerde kurmak zorunda kalmıştım. Yosun mücadelesi için Lepistes ve Neon Tetralarla çok rahat bakılabileceğini belirtmişti pek çok hobici arkadaşım.

Bitkiler, CO2 olmayınca biraz zor sağlıklı kalıyorlar. Bundan 30 sene önce CO2 ekipmanları yoktu [:)] zaten elodea ve limon dışında da pek bitki yoktu. Bir şekilde büyütüyorduk hatta paylaşıyorduk bile. Sanırım Elodea'nın kolay bakılabilirliğindendi. Ben, geçen yıl Ista'nın aşağıdaki kitini kullanmıştım. Hem fiyat olarak uygundu hem de kullanımı kolaydı. Bitki kökleri için de kapsül gübrelerden kullanmıştım 2-3 tane.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202283/100520201553531.jpg[/IMG]

Fakat hem hatalı yer seçimi hem de bitkinin birinden bulaşan salyangoz ve sonrası istila sonucu pek uzun soluklu olamadı kurulumum. Şimdilerde 30x30x35h hitech bitki akvaryumu kurma niyetindeyim ama hala biraz öğrenmem gerekenler var :) Umarım deneyimlerim yardımcı olmuştur.

Hobinde başarılar diliyorum. Tablet ve oyun peşinde koşmayıp, doğanın küçük de olsa bir parçasıyla uğraştığın için de tekrar teşekkürler.
[:iyi:][:iyi:][:iyi:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202283/170120182318101.jpg[/IMG][EDIT]ErdSNGZR,2020-05-10 16:10:58[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hobi AkvaryumumÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2020
İl: Manisa
Mesaj: 10
Hobi AkvaryumumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2020 17:19
[QUOTE=Aquaristsls]Arkadaşlar ben 13 yaşında öğrenciyim okul harçlıklarımla biriktirdiğim parayla 30 litre akvaryum alabildim bu akvaryumu canlı doğuran tankı yapacağım bitkili ısıtıcı ve şelale filtre olacak 4 lepistes 1 Moli ve 4 tane 3 cm lik werneri almak istiyorum yanına ayriyetten 2 tane minik cüce vatoz koysam sorun olur mu sizin görüşleriniz neler nelerden ne kadar koymalıyım[:)][/QUOTE]

Bence moli balığını ve cüce vatozlardan birini alma onun yerine 3-4 karides al üremesini istemiyorsan bütün karidesleri dişi alırsın(akvaryum bitkili olmalı yapay canlı farketmez)[EDIT]Hobi Akvaryumum,2020-05-10 17:20:50[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquaristslsÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2020
İl: Ordu
Mesaj: 122
AquaristslsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2020 19:30
Asıl ben teşekkür ederim abi bende Java fern elodea ve Gül bitkileri akvaryum kurulu bakteri döngüsü oturmuş bi su daha bitkiler şuan çok sağlıklı 3-4 aydır, bu hobiye 6.sınıfta başlamıştım şimdi 8.sınıfım 7.sınıfta ara vermiştim bitkiler için mayalı sistem kurmayı denedim başarılı oldu ancak difüzör biraz sıkıntı oldu Co2 yi iri hava kabarcıklarıyla veriyordu ama bi türlü mikronlarına ayıramadım.neyse 30 litrede 4 lepistes alıp yanına 1 moli veya 1 cüce gurami koyabilirim ayriyettende 1 cüce vatoz koysam sorun olacağını sanmıyorum[:)] ilk akvaryumum 10 litreydi onda da cüce gurami besliyordum ve onu tam 4 ay baktım ama kuzenim benden gizli yem attığı için kabız olup ölmüştü bu cüce gursmilerde sağlam balıkmış [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErdSNGZRÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 23
ErdSNGZRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2020 20:45
[:iyi:][:)] [:nazar:]Cüce Guramiler sağlam ve hoş balıklar gerçektende. "Hobi Akvaryumum" önerdiği gibi karides te ekleyebilirsin bence.

Mayalı sistemde işin biraz ustası olmak gerekiyor herhalde, ya da çift şişe falan kullanmak gerekli. Ben becerememiş akvaryumun içine maya sızdırmıştım [:D] Yukarıdaki kit çok hoşuma gitmişti ama. Difüzer ve damla sayacına ihtiyaç yok. Akvaryum küçük olduğu için bir tüpü bile epey zaman bitirememiştim.

Şimdi aklıma geldi, bende buharlaşma camı da yoktu [:)] Resimde de gördüğün klasik floresan aparatlı akvaryum işte. Çok fazla buharlaşma oluyordu. Akvaryum da küçük olunca çabuk etkileniyordu ortam. Inat edip kestirmemiştim üstüne cam. Eğer sende de yoksa kesinlikle kullanmanı öneririm. 3mm şeffaf pleksiden kestirirsen hem hafif hem de ucuz olur.

Başarılar [:)][;)][:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir